SARIÇAM

Doğru Budama ve Aşılama Kursu Başladı

Sarıçam Belediye Başkan Yardımcısı Halit Boz, kursa katılımın yüksek olmasının sevindirici olduğunu belirterek, bilinçli bir şekilde yapılacak Budamaların ürün veriminde büyük artış sağlayacağını vurguladı.

Sarıçam Belediyesi Nikah Salonunda yapılan ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün hazırladığı eğitim seminerine Sarıçam Belediye Başkan Yardımcısı Halit Boz, Daire Müdürleri Ömer Keleş, Şükrü Gedik, Şükrü Adamhasan, Mehmet Öz, Hüseyin Ünal, Şeref Aykul ile Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Ali Küden, Prof. Dr. Ayzin Küden,  Prof. Dr. Semih Tangolar, Prof. Dr. Serpil Tangolar, Doç. Dr. Bilge Yıldırım, Dr. Emine Tanrıver, Dr. Burhan İmrak, Uzman Kadir Sarıer ve kursiyerler katıldı.

Kursun açış konuşmasını yapan Sarıçam Belediye Başkan Yardımcısı Halit Boz, kursun ilçelerinde böyle bir ihtiyacın bulunması nedeniyle açıldığını belirterek,” Başkanımız Bilal Uludağ’ın da olurlarıyla bu durumu göz ardı etmedik ve ilgili kurumlarla işbirliği yaparak kursumuzu açtık. Sarıçam ilçesinde Budama zamanı işi bilen kişi olmaması nedeniyle dışarıdan gelenler bu işi yapıyorlardı. Bu kursların ardından ise artık dışarıdan kimse gelip budama işimi yapmayacak. Ayrıca kursa katılımın yoğun olması bizleri mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyor ve kursa katılanlara başarılar diliyorum.”dedi.

10 gün boyunca devam edecek olan “Yüksek Verimlilik ile Doğru Budama ve Aşılama” kursunda ilk gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden katılan eğitimciler kursiyerlere teorik bilgileri sunumlu olarak anlattılar. Kursa başvuran 124 kişiye belirli aralıklarla uygulamalı eğitimleri ise Beta Tarımda verilecek.

 
 
 

Başa dön tuşu