GENEL

DUAYEN YILDIZLAR ADANA HENTBOL KARMASI ANTALYA’YA HAZIR

Milli takım ile Çukobirlikspor’un eski antrenörü Adana Masterler Hentbol Takımı Kafile Başkanı Kazım Tekin, yaklaşık 3 aydır Çukurova Üniversitesi Spor Salonu’nda haftada 2 antrenmanla Antalya’da yapılacak turnuvaya hazırlandıklarını, geçen yıl Trabzon’da gerçekleştirilen turnuvada ikinci olduklarını, bu yıl hedeflerini şampiyonluk olarak belirlediklerini söyledi.

 

Hentbol Federasyonu’nun  ilk kurucu başkanlığını Prof. Dr. Merhum Yaşar Sevim’in yaptığını, hakem ve antrenör kurslarının pilot bölge seçilen Adana, Eskişehir, Konya ve Ankara olduğunu belirten Kazım Tekin, “Merhum hocamız Yaşar Sevim’i  anmak, ayrıca ilk kuşak sporcu, hakem, antrenör ve yöneticilerle bir araya gelmek için Eskişehir, Adana, İzmir, Trabzon gibi illerde bir araya gelerek hasret gideriyoruz ve maçlar yapıyoruz. Çok keyifli 2 gün geçiriyoruz. Bunu her sene sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

ANTRENMAN KAÇIRANA TATLI CEZASI

Yaş ortalaması 45-50 olan eski Çukobirliksporlu hentbolculardan oluşan takımla antrenman yaparak Antalya’ya hazırlandıklarını ifade eden Tekin, konuşmasında şunlara yer verdi:

 

“Çok keyifli antrenmanlar yaparak 21-23 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek Duayen ve Yıldızlar Hentbol Şöleni’ne hazırlanıyoruz. ‘En iyi antrenman maçtır’ düşüncesinde zaman zaman özel maçlar yaparak antrenman eksikliğini gideriyoruz. Çok önemli mazereti olmadan antrenmanlara katılmayanlara bir sonraki antrenmana tatlı getirme cezası vererek caydırıcı önlemler alıyoruz.  Adana karması olarak eski dönemlerde olduğu gibi  Antalya’da kıyafetimiz, davranışımız ve ilişkilerimizin yanı sıra başarımızla kentimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.”

 

TAKIMDA KİMLER VAR ?-

Takımda eski kuşak tüm sporculara açık olduğunu, bir çok sporcunun sağlık ve iş yoğunluğu nedeniyle antrenmanlara gelemediklerini belirten Tekin, turnuvaya gidecek sporcuları şöyle açıkladı:

 

Prof. Dr. Metin Yavuz,  Metin Muhacir, Ferhat Çakırgil, Mehmet Bilbek, Rasim Küçükkurt, Şükrü Özhan,  Kamil Dikici, Asım Yıldırım, Murat Uzel, Hüseyin Kumaşbay, Kenan Karayel,  Mehmet Ali Keskin, İbrahim Şentürk, Osman Yağmur, Özcan Unutkanlar.

 

Gösteri karşılaşmalarında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir,  Uluslararası Hakem Bülent Dede, Milli Hakem ve Merkez Hakem Kurulu Eski Üyesi Ramazan Şanıvar hakemlik yapacaklar.

 

Bu arada eski milli rekortmen halterci Adil Gül antrenmanı ziyaret ederek, tatlı ikram etti.

Başa dön tuşu