SİYASET

DÜŞMANLARI VATAN TOPRAĞINDAN KOVMUŞLARDIR!

ANKARA – AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı münasebetiyle bir basın mesajı yayınladı.

Zenbilci, yayınladığı basın mesajında “Adana’nın işgal edilmesine müteakip Fransız işgal kuvvetlerinin 8 Mart 1919 tarihinde Kozan’a girmesiyle Kozan Ermeniler tarafından işgal edilmiştir.  Bölgede yaşayan Ermeniler buralarda bulunan Türklere, Fransızların tahrikiyle akla hayale gelmedik işkenceler yapmaya ve işgal hareketine başlamışlardır. Ermeni vahşeti kısa zamanda milli bir ayaklanmaya neden olmuş, kahraman ecdadımız bu vahşeti sonlandırmak için harekete geçmiştir. İşgalin ardından çok vakit geçmeden kahraman Kozanlı hemşerilerimizin girişimleri ile Kozan Müdaafa-i Hukuk Cemiyeti kurularak grup komutanları öncülüğünde oluşturulan milis güçleriyle düşmana karşı direniş başlamıştır. Kozanlı hemşerilerimizin işgal kuvvetlerine eşsiz direnişi neticesi Fransızlar ve Ermeniler 2 Haziran 1920 tarihinde bölgemizden çekilmek zorunda kalmış, 1 yıldan fazla işgal altında kalan Kozan topraklarından düşman temizlenmiştir. Kahraman Kozanlı hemşerilerimiz, kendi azim ve kararlılıkları ile düşmanları vatan toprağından kovmuşlardır. Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşu sırasında yaşananlar, bu milletin vatanı için verdiği tarifsiz azmin en güzel örneğini oluşturmaktadır. ” dedi.

Zenbilci, sözlerine son verirken, “Kozan ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılında, düşmanların topraklarımızdan kovulmasında canları pahasına mücadele eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, bütün Kozanlı hemşerilerimin kurtuluş bayramını kutluyorum.” dedi.

Başa dön tuşu