EĞİTİM SİSTEMİ YAPBOZ TAHTASINA DÖNDÜ

KARNE ALAN ÇOCUKLARI KUTLADI
 

Karne alan tüm çocukları kutlayan, anne-babaların çocuklarını karneleri dolayısıyla azarlamamaları ya da başka çocukların karneleriyle karşılaştırmamaları konusunda uyaran Dr. Şevkin, “Eğitim sisteminden kaynaklanan sorunları çocuklarımıza yüklemek yanlış olur. Her çocuk kendi çapında anlayışlı ve başarılıdır. Çocuklarımıza güvendiğimizi htirmek ve onlara zaman tanımak büyük önem taşımaktadır” dedi.
 

ÖĞRENCİLER EŞİT ŞARTLARDA DEĞİL!
16 bin üyesi bulunan Adana Sarıçam Platformu çatısı altında faaliyet gösteren 12 dernek başkanı ve üyeleriyl Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde bir araya gelen Dr. Şevkin, “Eğitim sistemimizde 16 yıldan bu yana büyük bir sorun yaşanıyor. Sınav soruları çalınıyor. Öğrencilerimiz eşit şartlarda eğitim görmüyor” dedi.

 

“GENÇLERİMİZ İŞSİZLİKTEN KIRILIYOR”
Atatürk ilke ve devrimlerinin ayaklar altına alınmaya çalışıldığını kaydeden Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“Türkiye’de ve Adana’da fabrikalar ya satılıyor ya da kapatılıyor ancak yerine AVM’ler yapılıyor. Cumhuriyet değerleri elden çıkarılıyor. Gençlerimiz işsizlikten kırılıyor. Geleceklerinden endişeliler. Tarım ve hayvancılık ülkesiyiz ancak tarım ürünlerinin hemen hemen hepsi ithal ediliyor. Adana kadar Hollanda, biz dahil dünyaya tarım ürünleri ve hayvan ihracatı yapıyor ama bizim çiftçimiz desteklenmiyor. Dolar almış başını gidiyor. Biraz gerçekçi olup artık tamam demeliyiz. Adana’daki dev fabrikaları yeniden hayata geçirmek ve ailelerin işsizliğe, yoksulluğa mahkum edilmesinin önüne geçmek istiyoruz.”

 

VATANDAŞIN İSTEĞİ!
Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fehmi Kekilli ile Gacar Yörükleri ve Havarisi Derneği Başkanı Öztürk Adamhasan’ın öncülük ettiği platform ve dernek üyeleri toplantının son bölümünde akıllarına takılan soruları Dr. Şevkin’e yöneltti. Bir vatandaş, “Adana’da seçilecek tüm milletvekillerinin en az ayda bir kez Ankara’da buluşarak Adana’yı konuşmalarını ve çözüm yolları aramalarını istiyoruz” dedi.

Başa dön tuşu