YÜREĞİR

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

3 bin öğrenciye eğitim seti hediye eden Başkan Kocaispir Mayıs ayında yapılan ödüllü seviye belirleme sınavında dereceye giren öğrencilerin de hediyelerini dağıttı. Öğrencilere tablet dağıtan başkan Kocaispir başarılar diledi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapılan gösterileri izledi. Gençlerin eğitimlerine destek olmaktan son derece mutlu olduklarını belirten Başkan Kocaispir ''Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz.'' dedi.

 

Yüreğir Belediyesinin asli görevi olmamasına rağmen çocukların rahat ortamlarda eğitim öğretimlerine devam etmeleri için ilçedeki bütün okullara destek olduklarını belirten Başkan Kocaispir '''Eğitime Dokun' projemizle bütün okullarımızın bakım onarım ve temizliğini gerçekleştirdik. Bütün kültürevlerimizi çocukların eğitimine açtık. Sayı her geçen yıl artarak devam ediyor. Bu sene 3 bin öğrencimiz kültürevlerimizde eğitim görüyor. 1.500 öğrencimize eğitim setlerini bugün dağıtıyoruz. Toplam 3 bin öğrenciye eğitim seti dağıtacağız. Seviye belirleme sınavında başarılı olan öğrencilerimize tabletlerini veriyoruz. Amacımız gençlerimizi en güzel şekilde hayata hazırlamaktır.

 

Geleceğimizi iyi yetişmiş nesillerle garantiye alırız. Biliyoruz ki her şeyin başı eğitim. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi ve çocuklarımızı en güzel şekilde hayata hazırlamalıyız. Milletlerin geleceği gençliğe ve gençliğin eğitimine bağlıdır. Gençler, her sahada, ülkesinin ve milletinin kalkınmasında ve yükselmesinde lokomotif vazife görür.'' diyerek eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.

 

KÜLTÜREVLERİNDE 3 BİN ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ EĞİTİM GÖRÜYOR

Kültürevlerinin Yüreğir halkının hizmetinde olduğunu belirten Başkan Kocaispir ''Yüreğir'deki 11 Kültürevimizde öğrencilerimize yönelik sınavlara hazırlık ve ders takviye kurslarımızdan ve yine yetişkinlere yönelik hobi ve meslek kurslarımızdan 7'den 70' Yüreğirli vatandaşlarımız ücretsiz faydalanıyor.  Bu sene 3 bin öğrencimiz kültürevlerimizden ücretsiz eğitim alıyor. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı 5-6 bin kişiye çıkartmayı hedefliyoruz. Aileleriniz sizler için çalışıyor. Sizlerin çok iyi okullara girmiş olduğunu görmek istiyoruz.

 

3000 KİŞİYE EN MODERN EĞİTİM SETİ

Yüreğir'de oturan gençlerimizi en iyi şekilde hayata hazırlamak, hayat standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz. Kültürevlerimizde sınavlara hazırlanan 3 bin çocuğumuza eğitim seti dağıtacağız. Bin 500 adetini dağıttık geri kalanı kültürevlerimizde dağıtacağız. Setlerimiz Milli Eğitim Bakanlığından onaylı en modern setler. Sizler çok çalışıp başarılı olacaksınız. Bugün çok anlamlı bir günde bir araya geldik. Sizlerle birlikte nice 29 Ekim'lerde buluşmak dileğiyle. Bayramımız kutlu olsun.'' şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu