BÜYÜKŞEHİR

EĞLENİRKEN ÖĞRENİYORLAR

Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinde tamamlanma aşamasına gelen parklarda, çok yakın zamanda çocuklar gönüllerince, koşup oynamanın keyfini sürecek. 
 

ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN ÖĞRENİYOR
Adana’nın daha yeşil bir kent olması için Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarını seferber eden Başkan Hüseyin Sözlü, 4 yıllık hizmet döneminde 1 milyon 687 bin metrekare yeni yeşil alanı Adanalıların kullanımına sunarken, minik hemşehrilerinin neşe içinde oyunlar oynayabileceği, eğlenirken öğreneceği temalı çocuk parkların yapımını da yoğunlaştırdı. 
Başkan Sözlü’nün talimatları doğrultusunda planlama yapan Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’nda görevli peyzaj mimarları, Çukurova’nın Belediye Evleri ve Karslılar mahalleleri, Sarıçam’ın Orhangazi mahallesi ve Yüreğir’in Sinanpaşa mahallesinde 4 yeni park projesini gerçekleştirmek üzere kolları sıvadı. 

 

UZAY İSTASYONU VE 4 KULELİ PARKLAR
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekiplerinin gayretli çalışmalarıyla Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesi 84256 sokaktaki 6 bin 450 metrekarelik alanda Ulaşım Park yapıldı. Kent mobilyalarının yer aldığı parkta uzay istasyonu tırmanma oyun grubu, tahteravalliler ve salıncakların montajı tamamlandı.
Çukurova’daki diğer park projesi ise 4 bin 550 metrekarelik alanda uygulandı. Karslılar Mahallesi Adnan Menderes Sahil Yolu ile Ali Bozdoğanoğlu Bulvarı’nın kesiştiği kavşağın kuzeyindeki parkta, kapalı piknik masaları, banklar, 4 kuleli polietilen oyun grubu, hayvan figürlü salıncaklar ve tahteravalliler yerini aldı. 

 

DEV KALE OYUN GRUBUNDA MACERA 
Sarıçam Orhangazi Mahallesi 1245 sokaktaki 5 bin 100 metrekarelik park ise ilçe sakinlerinin piknik yapıp, dinlenebileceği, çocukların eğlenceli vakit geçirebileceği şekilde dizayn edildi. Kapalı ve açık piknik masalarıyla donatılan parka, dev polietilen oyun grubu, tahteravalliler ve salıncaklar  yerleştirildi.   

 

NEHİR MANZARALI PARK
Adana Büyükşehir Belediyesi, Yüreğir’deki fonksiyonel çocuk parkı projesini Sinanpaşa Mahallesi Kuvayi Milliye Parkı’nın kuzeyindeki 3 bin 241 metrekarelik alanda uygulamaya koydu. Seyhan Nehri kıyısında oluşturulacak bu park da kent mobilyaları, oyun gruplarıyla donatılıp, kullanışlı ve modern bir görünüme kavuşturulacak.

Başa dön tuşu