GENEL

En Baştan Matematik

Usta eğitimci Fatih Aytaç yeni güne merhaba programında eğitimci Salih Özlerin yazdığı Tüm Sınavlar İçin Matematik Konu Anlatımı kitaptan bahsetmesi gündeme oturdu.

 

En Baştan Matematik Kitabı Sınava Hazırlanan Öğrencilere Büyük Moral Oldu.

 

Aytaç “En Baştan Matematik” kitabı için şu sözlere yer verdi; “Özler, muhteşem bir kitap yazmış kendisini tebrik ediyorum hep sorarlar matematiğe nereden başlayacağız, ben matematik özürlüyüm, yapamıyorum, matematikle nasıl baş edebilirim, korkumu nasıl giderebilirim, net olarak söylüyorum Çukurova bölgesindeki öğrenciler mutlaka Salih Özler hocaya ulaşsınlar. Özellikle de KPSS ye yeni başlayanlar için somut bir örnek.”

Fatih Aytaç konuşmasında kitap üniversite sınavından daha çok Türkçe Sosyal (TS) öğrencileri için. Yani ben matematikten beş on soru yapsam iyi olur diyen öğrenciler için yazılan harika bir kitap, kısacası, ileri matematik değil, bende matematik öğrenmek istiyorum diyenler için güzel bir kaynak. Aytaç; “Doğru kaynağı doğru zamanda doğru biçimde çalışırsanız kaynak olur. Eğitimci Özler, Baştan sona kadar sabırla çıkabilecek sorulardan oluşan stratejileri bir araya getirmiş ve sunmuş. Yani kolay matematik ve basit matematiği sevdirmek için emek vermiş. Bu kaynağı da inşallah alamayan ulaşamayan yerlere de göndermeyi düşünüyoruz. Bu kitabı yazarken hiç bıkmadan emek verdiğin için sana sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Dedi.

 

Eğitimci Salih Özler; Bizde Matematiğin Maalesef Yanlış Bir Şöhreti Var

Eğitimci Salih Özler TRT nin yeni güne merhaba adlı programına katılarak; “öğrencilerimizin çoğu şöhret olmak istiyor, ben bunun matematikle olan kısmını söylemek istiyorum. Bizde matematiğin maalesef yanlış bir şöhreti var, geçmiş kötü yaşantıları var. Örneğin bir öğrenciye matematik öğretmeninin sorduğu soruya cevap verememesi, ya da yanlış cevap vermesi sınıfta arkadaşlarının buna gülmesi ve bunun birkaç defa tekrarlanmasıyla beraber öğrenci matematikten gitgide soğuması. Her sınıfta zaten buna benzer durumlar oluyor, peki kimler geçebiliyor bu durumu! Tabi ki yardım isteyen öğrenciler. Eğer öğrenci öğretmeninden yardım istiyorsa o öğrenci bir şekilde bu durumu atlatıyor. En kolay matematik sorusunu bile çözememek öğrenci için utanılacak bir durum oluyor. Bu nedenle öğrenci mutlaka öğretmeninden yardım istemeli.” dedi.

TRT programcısı eğitimci Fatih Aytaç’ın; matematik öğrenmek bisiklet binmeye benzer bakarak öğrenemezsiniz geliştirmeniz için egzersiz yapmanız gerekir, örneğinden yola çıkarak Özler; eğer bizler matematik yapmak istiyorsak her şeyde olduğu gibi, matematiğe de en baştan başlamamız gerekiyor. Bu yüzden de “kitabın adını en baştan matematik” olarak koyduğunu ve çok egzersizle desteklediğini ifade etti.

 

Başa dön tuşu