GENEL

Esnaf kutlamalara renk kattı

Resmi geçit töreni sırasında Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin korteji vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. 
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıldönümü kutlamaları nedeniyle Adana Esnaf ve Sanatkarlar  Odaları Birliği (Adana ESOB) yönetimi, birliğe bağlı odaların başkanları ve yönetimleri ile esnaf ve sanatkarlar, sabahın erken saatlerinden itibaren, çiçek, bayrak ve üzerinde Atatürk portresi bulunan güllerle süslenmiş dev pankartlarla heyecan içerisinde Uğur Mumcu Meydanı'ndaki tören alanında yerlerini aldı. 
 
Birlik Başkanı Nihat Sözütek, törene katılan, yönetim kurulu üyeleri, Birliğe bağlı esnaf odalarının başkanları, yönetim kurulu üyeleri, esnaflar ve oda genel sekreterleri ile ESOB personelinin bayramını kutladı. 
 
Cumhuriyet'in Türk milletinin yeniden dirilişinin simgesi, çağdaş bir devlet kurarak tarih sahnesindeki seçkin ve saygın yerini yeniden alışının ifadesi olduğunu dile getiren Birlik Başkanı Nihat Sözütek, törene katılan tüm yönetim kurulu üyeleri, esnaf odası başkanları ve yönetim kurulu üyeleri,genel sekreterleri ile personel ve  vatandaşlara Cumhuriyetimize ve bayrağımıza sahip çıkmak adına işlerini, güçlerini bırakarak gösterdikleri yoğun katılımdan dolayı teşekkür etti.
 
Vatandaşların, esnaf ve sanatkarların  büyük ilgi gösterdiği tören, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Garnizon ve 6. Mekanize Piyade Tümen Komutan Vekili Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam'ın vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı. 
 
İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunulması ve Vali Demirtaş'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından kutlamalar, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve halk oyunları  gösterisi ve sonrasında resmi geçit töreni ile devam etti. 
Bandolar eşliğinde gerçekleştirilen geçiş töreninde birçok sivil toplum kuruluşu gibi Adana ESOB Yönetim Kurulu  Üyeleri, esnaf odası başkanları, esnaflar ve oda genel sekreterleri ve ESOB personeli de ellerinde “29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı Kutlarız” yazılı dev afiş ve Atatürk posterli Adana ESOB pankartı ve bayraklarla coşku içerisinde ve heyecanla yürürken, protokolden ve vatandaşlardan alkış aldılar, takdir gördüler.

Başa dön tuşu