YAŞAM

Fizyoterapistler, Mesleğin 57. Yılını Kutladı.

Bu kapsamda Türkiye Fizyoterapistler Derneği Adana il temsilciliği 8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü dolayısıyla mesleğin 57. Yılını kutladı. Türkiye Fizyoterapistler Derneği Adana il temsilciliğinin organize ettiği etkinlikte, fizyoterapistler için klinik pilates ve yoga eğitimi gerçekleştirildi.

 

 

Herkesi Duyarlı Olmaya Davet Ediyoruz…

Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu üyesi olan dernek, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 2030 kapsamında ‘Dünya Sağlık Örgütünün Rehabilitasyon 2030 Hedefleri ve Eylem Çağrısı´nda rehabilitasyonun evrensel sağlık kapsamında olması, rehabilitasyon hizmet sunumu modelleri oluşturulması ve erişimin güçlendirilmesi için herkesi duyarlı olmaya davet ediyor.

 

Adana’da gerçekleşen toplantıda; özellikle birinci basamak sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, sağlıklı hayat merkezlerinde fizyoterapist istihdamı, ikinci ve üçüncü basamak hizmetlerinde ortalama 2 ay sırada bekleyen hastaların yeterli ve kaliteli fizyoterapi hizmetine ulaşmalarının sağlanması için yeterli sayıda fizyoterapistin bakanlık kadrolarında hizmet vermesi yönünde sağlık bakanlığının çabalarının yeterli düzeye ulaştırılmasının önemli olduğu vurgulandı.

 

Rehabilitasyon Hizmetlerindeki Etkinlik Artmalı

Adana’da gerçekleşen çok sayıda fizyoterapistin katıldığı toplantıda Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Prof. Dr. Tülin Düger, yaptığı konuşmada “Ülkemizin Rehabilitasyon 2030 hedeflerini belirleme, bu hedeflere ulaşmada, önümüzde olan engelleri belirlemeye yönelik yapılacak çalışmalar, fizyoterapistlerin rehabilitasyon hizmetlerindeki etkinliği artırmada,  karşılaştığı mevzuata yönelik sorunlar, çözüm yolları konusunda bilgi vererek, katılımcılar ile görüş ve önerilerini” paylaştı.    

        

Engelli Okullarında Çocuklar Fizyoterapiyle Buluşmalı

Prof. Dr. Düger, “her yaştan sağlıklı bireyin sağlıklı yaşam algısının yükseltilmesinde, çocukluktan itibaren düzenli ve doğru fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılmasının sağlanmasında, günümüzde hızla artan kronik hastalıklardan korunmada, engelli ve yaşlı bireylere ulaştırılacak etkili rehabilitasyon hizmetlerinde, sağlık turizmi kapsamında engelli ve yaşlılar için bakım ve rehabilitasyon turizmi geliştirme çalışmalarında, okullarda ve engelli okullarında çocuklarla fizyoterapinin buluşturulmasında rehabilitasyon hizmetine erişiminin güçlendirilmesi gerektiğini, tüm bu hizmetlerde yetenekleri ile fizyoterapistlerin büyük katkısı olacaktır” dedi.

Başa dön tuşu