YAŞAM

Gökyüzü Uçurtmalar ile Şenlenecek

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği, Adana Doğa Doğa ve Bisiklet Sporları Derneği, Toprak Doğa Sporları Kulubü tarafından her yıl düzenli olarak yapılan 4. Geleneksel Uçurtma Şenliği bu yıl Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile 24-25 Mart tarihlerinde merkez park çim alanında yapılacak.

Bu yıl ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile yapılacak uçurtma şenlliğinde bir de uçurtma yarışmasın da yapılacağı 3 kişiye bisiklet hediye edilecek. Yarışma en güzel tasarımlı, en büyük ve en uzağa uçan olmak üzere üç farklı katagori de yarışma yapılacak ve birinci gelenlere bisiklet hediye edecek.

Uçutmanın çocukluğumuzun önemli bir değeri olan ve şimdilerde unutulumaya yüz tutan önemli bir geleneği olduğunu belirten Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, çocukların mutlu olmayı, çocukluğunu doyasıya yaşamayı hak ettiğini ifade ederek, etkinliklerinde lösemi hastası çocukları da unutmadıklarını kaydederek lösemi hastası çocuklara önem verdiklerini ve bu nedenle düzenleyecekleri uçurtma şenliğine daha özel bir anlam yüklediğini ifade etti. Yücel  'Ancak kimi zaman maddi imkansızlıklar, kimi zaman da amansız bir hastalık buna engel olabiliyor. El ele verdiğimizde ve güçlerimizi birleştirdiğimizde aşamayacağımız engel yok.Düzenlediğimiz uçurtma şenliğinde lösemi hastası çocuklarımız, bir an olsun hastane ortamından uzaklaşıp, aileleriyle keyifli ve eğlenceli vakit geçirirken, yaşıtlarıyla doyasıya oynayacak. Gökyüzüne salınan her bir rengarenk uçurtma, her çocuğun umut ve hayallerini de simgeliyor. Biz de uçurtmalarla bu hayalleri gerçekleştirmek istedik" dedi.

Geleneksel hale getirdikleri uçurtma şenliklerinin her yıl farklı bir temasının olduğunu ve bunun da sosyal sorumluluk çalışmakarının bir parçası olduğunu vurgulayan Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, bu yıl ki uçurtma şenliğinin "Mutlu Aile, Mutlu Çocuk" temasının işleneceğini şu sözler ile ifade etti: "Baba – Çocuk arasındaki iletişimin önemi her geçen gün daha çok artmakta, önem, daha da iyi anlaşılmaktadır. Çevrede ve ulusal çapta yapılan gözlemler ve araştırmalarda ne yazık ki bu kadar değerli bir sevginin yeterince ifade edilemediğini görülmekte. Uçurtma şenliğinde ki amaçlardan biri de baba-çocuk arasında ki iletişim ve ortak fayda da işlerin yapılabileceğini göstermektir. Baba-çocuk arasında ki iletişimin güçlendirilmesi ve ortak aktivitelerin çoğalması ile birlikte, "Mutlu Çocuk, Mutlu Aile" tablosunun da oluşmasını sağmaktır. Yapımı, uçurulması, yarışmalarıyla çocukluğumuzun en büyük eğlencelerinden biri olan Uçurtma anılarımızı tekrar canladırıyor, elektronik aletlere büyümekte olan çocuklarımıza uçurtma sevgimizi aşılıyoruz.
Eski anılarını canlandırmak isteyen, uçurtmayı merak eden, doğa ile iç içe renkli bir hafta sonu geçirmek isteyen 7'den 70'e herkesi ücretsiz Uçurtma Şenliği'mize bekliyoruz.

Başa dön tuşu