SAĞLIK

Gönüllü palyaçolardan Kızılay’a kök hücre bağışı

Ölümcül genetik hastalıkların tedavisinde umut vadeden yöntemlerin başında gelen kök hücre konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan gönüllü palyaçolar, “Öne Çık Hayat Kurtar” sloganıyla Gençlik Yaşam Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, kan örneği verdiler.

Dünyada ve ülkemizde, aralarında çocukların da yer aldığı birçok hastanın kök hücre nakli beklediğine dikkati çeken bağışçılar, Türk Kızılayı’na bir tüp kan vererek, bir insanın hayatını kurtarma yolunda ilk adımı attılar. Bağışlarıyla tüm topluma örnek olan gönüllü palyaçolar, etkinlik sonunda, herkesi kök hücre bağışına davet ettiler.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, birçok projede gönüllü palyaçoluk yaparak çocukların hayata tutunmalarına yardımcı olan gençlerin faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirterek, “Düzenledikleri gösterilerle özellikle hasta çocuklarımıza büyük moral veren gençlerimiz, bugün de yaptıkları bu anlamlı bağışlarla tüm halkımıza örnek oldular. Sağlıklı bireylerin nakil için bekleyen hastaların yaşamına umut olmasını diliyorum ve gençlerimizi canı gönülden kutluyorum” dedi.

Başa dön tuşu