ÜNİVERSİTE

GÜÇLÜ KADIN, MUTLU YARIN…

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü Çukurova Öğrenci Kulübü “Güçlü Kadın Mutlu Yarın” adlı söyleşi düzenledi. ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan’ın yanı sıra, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

Cengiz: “2007 YILINDA TÜRKİYE’DE EŞİ İSTEMEDİĞİ İÇİN 1.2 MİLYON KADIN İŞTEN AYRILDI.”

Etkinlik, Diş Hekimi Dilay Burcu Saygeçitli ve Yazar Demet Cengiz’in sunumuyla başladı. Toplumda kadın olmanın zorluklarına değinen Cengiz, verdiği bazı istatistiki bilgilerle Türkiye’de kadın istihdamı, yaşanılan sıkıntılar, kadın cinayetleri gibi konulara değindi. 2007 yılında ülkemizde eşi istemediği için 1.2 milyon kadının işten ayrıldığını hatırlatan Demet Cengiz, 2015 yılında bu rakamın yüzde 50 düşerek 600 bine indiğini söyledi. Cengiz, “Umarım bu rakam gelecek yıllarda sıfırlanır ve çalışma hayatının her kademesinde, olması gerektiği gibi biz kadınları daha fazla görebiliriz.” dedi.

 

SABANCI ÇETİNDOĞAN: “ADANALI OLMAKLA HER ZAMAN ÖVÜNÜYORUM.”

Açılış konuşmalarının ardından Yazar Demet Cengiz’in moderatörlüğünde gerçekleşen DEMSA Group Kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan söyleşisi büyük ilgi gördü. Uzun zamandır gelmediği memleketine olan hasretini dile getirerek sözlerine başlayan Demet Sabancı Çetindoğan, “Adanalı olmaktan her zaman övünüyor, gurur duyuyorum.” dedi.

Sabancı Ailesi’nin bir ferdi olarak gözünü iş dünyasının içinde açtığını ifade eden Sabancı Çetindoğan, doğduğu kent Adana’da lise eğitimini tamamladıktan sonra rahmetli babası ve annesinin desteğiyle iyi bir eğitim aldığını, aile işinden sonra iş hayatında kendi yoluna gitmeyi tercih ettiğini söyledi. Sabancı Çetindoğan, DEMSA Group ve çalışma hayatıyla ilgili bilgi verip soruları da yanıtladı.

 

“Güçlü Kadın Mutlu Yarın” adlı etkinlik, Çukurova Genç İşadamları Derneği (ÇUGİAD) Kadın Platformu üyelerinden Ender Mağazaları Yönetim Kurlu Üyesi/ÜÇKA Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Meral Sevim, OZZZGROUP AŞ Şirket Müdürü Utku Özalp, TEMSA Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Ersan, Madenci Yönetim Kurulu Üyesi/Genel Koordinatör Sedef Madenci, Estelite Güzellik/Medikal Estetik Hekim Dr. Gizem Geylani, Şişecam Kalite Güvence Müdürü Ebru Kılınç, Sestra Events Organizasyon Koordinatörü Nurgül Koçak ve Profesyonel Koç Caner Palandökenler’in sunumlarıyla sona erdi.

Başa dön tuşu