BÜYÜKŞEHİR

Gündüzü başka, gecesi bir başka güzel!

ADANA’NIN PRESTİJİ YÜKSELİYOR
 

Adana halkının ortam kullanım alanı olan Adnan Menderes Sahil Yolu’nu işgallerden arındıran  Başkan Hüseyin Sözlü,  Marina Port Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması’nda birincilik ödülü alan projeden yararlanarak hazırlanan Adnan Menderes Bulvarı Sahil Yolu Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi’ni hayata geçirdi. Başkan Sözlü’nün vizyon projeleri arasında ilk sıralarda yer alan dev yenileme çalışmasında, 3 kilometrelik güzergah boyunca taşıt yolu, bisiklet yolu, yürüyüş-koşu yolu, dinlenme alanları, çocuk parkları, umumi tuvaletler, engelliler için cep otoparkları, 1000 araçlık otopark, büfeler ve dekoratif aydınlatmalar oluşturuldu. 

 

İLKBAHARIN TÜM GÜZELLİKLERİ BURADA
 

Kent estetiğine uygun peyzaj düzenlemelerini sahil şeridinde öne çıkaran Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri,  Adnan Menderes Sahil Yolu’ndaki mevcut ağaçları koruyup, yeni fidanlar dikti. Mevsime uygun çiçekler ve çim ekimleriyle ilkbaharın tüm güzellikleriyle bezenen Adnan Menderes Sahil Yolu, yeni çehresiyle cazibe merkezine dönüştü. 
 

KİTAP ANITI VE ÖZGÜRLÜK HEYKELLERİ ESTETİK KATTI
 

Adana Büyükşehir Belediyesi, konser, festival gibi çok sayıda kültürel etkinliğin yapılacağı Adnan Menderes Sahil Yolu’na dünyanın en büyük Kitap Anıtı’nı kazandırırken, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına düzenlenen 3. Adana Uluslararası Adana Taş Heykel Sempozyumu’nda ortaya çıkan heykelleri de Seyhan Baraj Gölü kıyısına taşıdı. Türkiye, İtalya, Polonya, Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna, Çin ve Hindistan’dan 10 heykeltıraşın yaptığı eserler, peyzaj sanatlarıyla bütünleşti.

Başa dön tuşu