YAŞAM

GÜNEYİN İNCİSİ KARALAR’IN

Ödül töreni 2 Kasım'da Sheraton Otel'de ses sanatçısı Funda Arar’ın sahne aldığı gecede yapılacak. Güney Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cahit İncefikir, bu yıl 25’ncisi düzenlenecek olan Güney Eğitim Vakfı Balosu’na tüm hayırseverleri ve Adana'ya gönül verenleri beklediklerini söyledi.

Ödülün kent için önemli olduğunu söyleyen Cahit İncefikir,  "Güneyin İncisi ödülü, Türkiye'de her şeyden önce insanlığa, vatanına, milletine ve dolayısıyla gençlere hizmet etmiş ve en önemlisi gençlerimizin eğitimlerine rehber olan, topluma mal olmuş sanatçılara verilmektedir. Güney Eğitim Vakfı, her yıl mevcut durumunu biraz daha yukarılara taşımak için hiç durmadan çalışmalarına devam etmektedir" dedi.

 

BURS VERDİKLERİMİZ BURS VERİYOR

Verdikleri bursları titizlikle incelediklerini söyleyen İncefikir şöyle konuştu:

“Güney Eğitim Vakfı, 1994 yılında maddi olanaklardan yoksun; başarılı üniversite öğrencilerine burs vermek amacı ile kurulmuş köklü bir vakıftır. Siyaset ve dini öğelerin dışında kalarak tek amacı üniversite öğrencilerine burs vermeyi amaç edinmiş vakıf, üyeleri ve gönüllü destekçileri sayesinde bugün güçlü bir kurum haline gelmiştir. Güney Eğitim Vakfı, gençlerimize karşılıksız burs vermektedir. Vakfın sınırlı imkânlarla, üyelerden ve hayırseverlerden sağladığı maddi katkılar; en fazla ihtiyacı olan, en başarılı öğrencilerin öncelik sırasına göre, çok titiz araştırmalar sonrasında, hakkaniyet ölçüsünde, sınırlı olan desteği, ihtiyacı olan çoğunluğa dağıtmaya çalışmaktadır.”

İncefikir, bu yıl 'Güneyin İncisi' ödülünün ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a takdim edileceğini söyledi.

Başa dön tuşu