SİYASET

Hak mahrumiyeti önlensin, mağduriyet giderilsin

Söz konusu yasanın 5'inci maddesiyle ilgili talepleri hatırlatan Barut, "Bu madde kapsamında yapılan matrah ve vergi artırımı ödemelerinin sevhen unutulması veya ekonomik nedenlerle zamanında ödenmemesinden kaynaklı hak mahrumiyeti oluşuyor. Bunu önleyelim" dedi.

"SÜRE UZATILMALIDIR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuşan Ayhan Barut, "11.05.2018 tarihli ve 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun"un 5. maddesini ele aldı. Söz konusu yasa maddesinin düzenlenmesiyle ilgili kamuoyunda bir beklentinin bulunduğunu dile getiren Ayhan Barut, "Bu madde kapsamında yapılan matrah ve vergi artırımı ödemelerinin sevhen unutulması veya ekonomik nedenlerle zamanında yapılamamasından kaynaklı hak mahrumiyeti oluştuğu belirtiliyor. Bunu önleyelim. Bu kapsamdaki mükelleflerin hak mahrumiyetlerinin giderilmesi ve geciken ödemeler için süre uzatılmasında yarar var" diye konuştu. 

"SÜRE UZATILIRSA MAĞDURİYET YAŞANMAZ"

Dile getirdiği taleplerle ilgili daha önce yapılan değişikliklerden söz eden eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"28 Aralık 2018 tarihli 30639 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7159 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yapılandırmayla ilgili çıkarılan kanunlara eklenen geçici maddelerle bazı hak kayıpları giderilmiş, bu hakları kullanamayan yurttaşlar için aynı imkanlar tanınmıştı.  Yine 7143 Sayılı Kanun ile alakalı 2018 Aralık ayı ve 2019 Ocak ayında ödenmesi gereken taksitlerin süreleri 2019 yılı Şubat ayına dek uzatılmıştı. Hak mahrumiyetlerinin giderilmesi için daha önce yapılan süre uzatımı gibi ödemelerin de 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılması durumunda mağduriyet yaşanmayacaktır."

Başa dön tuşu