GENEL

HALKA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Haşmet Biçer, Adana Tabip Odası’nda, Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Emir Kavi, Seyhan Kent Konseyi Başkanı Erkan Karakaya  ve Seyhan ile Büyükşehir Kent Konseyi Halk Sağlığı ve Spor Komisyonu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, 2020 yılı içinde yapmayı hedefledikleri çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Ayrıca, komisyon üyelerinin görüş ve düşüncelerini aldı.

 

Büyükşehir ve Seyhan Halk Sağlığı ve Spor Komisyonu 20’yi aşkın deneyimli ve donanımlı komisyon üyeleriyle vatandaşların ilgisini çekecek çalışmalara ağırlık vereceklerini ifade eden Biçer, konuşmasında şunlara yer verdi:

 

“Yeni sezonda 6 ciddi çalıştay gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. Özellikle son yıllarda sağlık ve ilaç harcamalarının vatandaş üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için halk sağlığı ve spor komisyonunu çok önemsiyoruz. Geçen yıl birinci spor çalıştayını gerçekleştirmiştik. Bu sene, eksiklerimizi belirleyerek daha kapsamlı ve geniş katılımlı 2. Spor çalıştayını 16 Mayıs Cumartesi günü yapmayı hedefliyoruz.Milli sporcuların yanı sıra, ünlü antrenörler, bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştireceğimiz çalıştaydan çıkacak sonucu da kitapçık haline getirerek vatandaşların da yararlanmasını sağlayacağız. Çukurova Üniversitesi ve Milli Eğitim başta olmak üzere, okul yöneticileri, muhtarlar, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları ve sporun diğer paydaşlarıyla koordineli çalışacağız. Spor ailede başlar. Özellikle annelerin çocuklarına rol model olması için projeler hazırlayacağız.”

 

NELER HEDEFLENİYOR ?

Dünya sıralamasında yeri olan milli Tenisci İpek Soylu’nun katılacağı bir söyleşi yapmayı düşündüklerini ifade eden Biçer, yakın hedefte diğer planladıkları etkinlikleri şöyle anlattı:

 

“Teniste Dünya sıralamasında 2 Adanalı sporcumuz var. Birisi, Çağla Büyükakçay, diğeri İpek Soylu. Bunlar sürekli yurt dışında oldukları için ikisini aynı anda bir araya getiremiyoruz. İpek Soylu,tenisin en prestijli turnuvalarından biri sayılan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda teklerde Grand Slam ana tabloda oynayan ilk Türk kadın tenisçidir ve Eylül 2014'te Amerika Açık'ta Türkiye’nin ilk Grand Slam kupasını kazanmıştır. Bir dönemler yüzme ve sutopu takımının yarısı Adanalı sporculardan oluşurdu.  Sulama kanallarında yetişen milli ve rekortmen yüzücülerle ‘Yüzmenin dünü, bugünü’ adlı panel yapmayı hedeflemekteyiz. Uyuşturucu, beslenme ve doping ilgili konularda etkinlikler yapacağız. Herkes İçin Spor Federasyonu Eski Başkanı Sinema Sanatçısı Göksel Arsoy’un Adana’ya gelmesini sağlayarak hem halk yürüyüşü hem de konferans düşünmekteyiz. Dünya Su Günü nedeniyle Seyhan Baraj Gölü’nde kano-kürük ve yelken müsabakaları yapmayı hedefliyoruz. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin spor bilimcilerine hazırlattığı 4 ve5. Sınıf öğrencilerine yönelik interaktif Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’nin Adana’da yapılmasını sağlayacağız

 

-YÜRÜTME KURULU BELİRLENDİ-

Komisyonda görev alan 20 kişinin danışma kurulu olarak görevlerini sürdüreceklerini belirten Biçer, 10 kişilik yürütme kurulunu belirlediklerini sözlerine ekledi. Yürütme kurulunda bulunan isimler şöyle: Hasan Emir Kavi, Doç. Dr. Pervin Bilir, Değer Mazı, Gökhan Gökçe, Mehmet Tevfik Erdem, Turan Arı, Melike Kurmuş, Esen Zor, Dr. Selahattin Menteş ve Ramazan Şanıvar.

 

Başa dön tuşu