SEYHAN

Halkın Belediyesi Halka Yatırım Yapıyor

ADANA- Göreve geldiği günden bu yana Seyhan’a önemli projeleri kazandıran Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Emek Mahallesi’nde 5 milyon liraya mal olacak çok amaçlı belediye hizmet kompleksinin temelini attı. Temel atma törenine Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, il ve ilçe yöneticileri, Seyhan Belediyesi meclis üyeleri, ilçeye bağlı mahalle muhtarları ve Emek Mahallesi sakinleri katıldı.

 

5 MİLYON LİRALIK YATIRIM

5 Milyon Türk Lirasına mal olacak tesisin 3 bin 900 metre karesi kapalı semt pazarı olacak. Komplekste ayrıca kısa adı SEYMER olan Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi’nin 700 metre kare üzerine 7 derslikli binası olacak. Yine aynı alanda 790 metrekare üzerine 400 kişilik düğün ve çok amaçlı toplantı salonu bulunuyor. Tesisin üst katının 2 bin 86 metrekarelik alanında ise yazlık sinema alanı olacak. Tesis 8 ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak.

 

KARALAR: İŞİMİZ RANTLA DEĞİL HALKLA

Yoğunu katılım ile gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yapılan hizmetlerin ranta dayalı değil halka dayalı olduğunu söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Buraya sadece semt pazarı değil kompleks kazandırmak isteğimiz vardı. Buraya çok amaçlı bir mahalle merkezinin temelini atacağız. Bunun içinde kapalı semt pazarı, SEYMER ve düğün salonu olacak. Burada birde gençlik merkezi yapacağız. Bakın bir belediye binası gibi koca bir yer. Biz gösteriş yapmak için hizmet etmiyoruz. O bölgenin ne ihtiyacı varsa, geçici değil kalıcı hizmet veriyoruz. Burası Adana’nın merkezi ve en değerli yerlerden birisi. Bu arsayı rant kazandıracak bir işte kullanabilirdik ama bizim işimiz rantla değil halkla. Halkın ihtiyacını karşılamak için burayı halka tahsis ettik. İnşaat 8 ayda bitecek ve burayı 8 ayda bitirmekte ancak sizin kardeşinize yakışır” ifadelerini kullandı.

 

Mahalle Muhtarı Salih Yıldırım’da törene katılanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından 5 milyon liraya mal olacak ve 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak tesisin temeli atıldı.

 

 

 

Başa dön tuşu