GENEL

Hayalleriniz gerçek, YENİ YIL’ınız kutlu olsun

2018 özellikle de yerel basınımız için çok zor şartlarda geçti. Ekonomideki dalgalanmalar, dövizdeki artış, maliyetleri yukarı çekerken, ilan-reklam gelirleri azalan yerel medya okur desteğiyle de olsa ayakta kalmaya çalıştı. Basın İlan gelirinin yılın son ayında biraz olsun artırılması tedavi edici olmaktan çok biraz olsun nefes olmuştur.

 

Otosansür ve baskılar da basın için katlanılamaz boyutlara ulaştı.

 

Türkiye halen dünyada cezaevlerindeki  tutuklu ve hükümlü gazeteciler bakımından ön sıralarda yeralmaya devam ediyor.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dile getirdiği gibi, “Basın hürdür, sansür edilemez. Basın özgürlüğünden doğan sakıncaların giderilmesinin yolu yine basın özgürlüğünden geçer.”

 

Basın; halkın gözü, kulağı ve sesidir. Yapıcı, halkın çıkarlarını gözeten, vatanın birliği ve beraberliğini esas alan, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren basın, özellikle yönetenler açısından da yol göstericidir ve dikkate alınması gerekir.

 

Ancak; bazı çevreler basının bu özelliklerinden rahatsızlık duymakta, basının sesini kısmak için çeşitli yöntemler kullanmaktadır.  Demokrasilerde basın; toplumsal dengenin sağlanması, toplumun her kesiminin  sesini duyurabilmesi, sorunlarına çözüm arayabilmesi için 4.güçtür.

 

Basın sektöründeki sorunlar; sendikasızlaştırma ve işsizlikle beraber, basın emekçilerinin geleceğe olan umutlarını da yok etmektedir. İşsiz kalma korkusu yüzünden özlük haklarını savunamaz pozisyondaki basın çalışanlarının, emek kesimlerinin haklarını savunabilmesi ve onların sesi-kulağı ve gözü olabilmesi de imkansızdır.

 

Basın çalışanlarının daha iyi şartlarla görev yapabilmesi, ekonomik şartlarının iyileştirilmesiyle mümkündür.

 

Yeni yılda umutların gerçeğe dönüşmesi, toplumun tüm kesimlerinin daha refah ve mutlu bir hayat sürebilmesi en büyük temennimizdir.

 

Bu vesileyle 2019’un başta basın camiamız olmak üzere halkımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler getirmesi dileğiyle YENİ YILINIZ kutlu olsun…

Başa dön tuşu