YAŞAM

HAYAT SADECE DERSTEN İBARET DEĞİL

Karne durumunun, çocuğun performansı kadar anne- babanın, hatta okul ve öğretmenleri arasındaki ilişkilerinin de bir yansıması olduğunu dile getiren Dr. Ejder, bu nedenle başarısız bir karne ile karşılaşan ebeveynlerin kendilerini de sorgulamalarını önerdi.

 

Karne sonuçları değerlendirilirken yapılan eleştirinin çocuğunun karakterine değil, ders notlarına olması gerektiğinin altını çizen Dr. Ejder, başarının tek göstergesinin karne olmadığına dikkati çekti.

 

YÜKSEK BEKLENTİ ÇOCUĞUNUZDA ENDİŞE VE KORKU YARATIR.

Ebeveynlerin zayıf bir karne karşında göstereceği davranışların, çocuklarının tüm eğitim hayatında önemli rol oynayacağını da bildiren Dr. Obengül Ejder, “Karne notları iyi de olsa,  kötü de olsa sevginizin karneye bağlı olmadığını, sonucu ne olursa olsun onu seveceğinizi vurgulayın. Karne notları düşükse başarısızlığının nedenlerini araştırın, mutlaka çözüm yolları üretin. Dönem içindeki ders eksiklerini tamamlaması için ona yardım edin. Çocuğun ihtiyacı olan ya da daha önce söz verdiğiniz bir şeyi sırf karnesi kötü geldi diye almaktan vazgeçmeyin. Onun başarısını takdir edin. Ancak fazla abartmayın, çocuğunuzda endişe ve korku yaratacak yüksek beklentilerinizden bahsetmeyin.” dedi.

 

HAYAT SADECE DERSTEN İBARET DEĞİL

İki haftalık yarıyıl tatilinin her anlamda iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Ejder, çocukların ikinci yarıyıla daha enerjik, daha istekli, daha mutlu başlayabilmesi için mutlaka çok iyi dinlenmesi ve eğlenmesi gerektiğini belirterek, “Çocuk elbette eğlenecek ve dinlenecek ama yine de ikinci eğitim öğretim dönemine adaptasyonda sorun yaşamaması için kitap okumaya teşvik edilmeli. Hayat elbette ki sadece derslerden ibaret değil. Unutmayın ki insanlar gezerek, görerek ve deneyimleyerek de hayat tecrübesi kazanabilirler. Bunun için tatil döneminde çocuklarınıza yeteri kadar zaman ayırıp, ev işlerinde küçük sorumluklar verip, onlarla şehir içindeki müzeleri gezip, film ve tiyatro izleyerek bu deneyimi kazanmalarına olanak sağlayabilirsiniz. İyi tatiller diliyorum.” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu