SEYHAN

Hem eğlendiler, hem öğrendiler

Seyhan Belediyesi Kreş Müdürü Mehmet Yakut’un da hazır bulunduğu eğitime Kızılay Adana Toplum Merkezinden psikolog ve uzmanlar katıldı. Kreşteki tüm sınıflarda verilen eğitimde uzman psikolog eşliğinde akran ilişkilerinde, iyi arkadaş olarak paylaşımcı, yardımsever, dürüst ve iyi davranışın nasıl sergileneceği, oyunlar oynanarak anlatıldı.

UZMAN PSİKOLOG ÇOCUKLARA AKRAN İLİŞKİSİNİ ANLATTI

Eğlenceli vakit geçiren çocuklar, yaşıtlarıyla nasıl iletişim kuracaklarını oyun oynayarak öğrendi. Eğitimde ayrıca rahatsız edici davranışlarda bulunan arkadaşlarla mücadele ederken, onlara karşılık vermek yerine, nasıl örnek iyi bir arkadaş olunabileceği ve bu durumlarda güvendiğimiz yetişkinlerden yardım alınabileceği aktarıldı.

SEYHAN BELEDİYESİ KREŞLERİNDE ÇOCUKLARA MAHREMİYET EĞİTİMİ

Kızılay Adana Toplum Merkezinden uzman Psikolog tarafından verilen bir diğer eğitim “Mahremiyet” konusu oldu. Çocuklara özel kavramın ne olduğu ve bedende kişiye özel bölgelerin olduğu anlatıldı. Ayrıca her kişinin kendisine özel bilgilerin (isim, adres, telefon numarası gibi) olduğu aktarılarak özel sınırların ihlal edildiğinde güvenilen yetişkinlerden yardım istenmesi gerektiği anlatıldı.

SEYHAN BELEDİYESİ KREŞ MÜDÜRÜ YAKUT’TAN TEŞEKKÜR

Seyhan Belediyesi Kreş Müdürü Mehmet Yakut ise çocukların ebeveynleri tarafından kendilerine emanet edildiği bilincinde olduklarını aktardı. Yakut, “Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın direktifleri doğrultusunda, çocuklarımızı hayata hazırlamak ve tehlikelerden haberdar edip, korumak için konunun uzmanlarıyla işbirliği yapıp, doğru bilgileri doğru şekilde vermeyi sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte eğitici etkinliklerimiz sürecek. Çocuklar Seyhan Belediyesi kreşlerinde emin ellerdedir. Bize katkı veren uzman eğitimcilere de bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Başa dön tuşu