BÜYÜKŞEHİR

Her okul, her fabrika 2 köpeği sahiplenecek

Hayvan hakları savunucuları ve hayvan dostlarının bir araya geldiği etkinliklere katılan Başkan Sözlü, “Her okulumuzun, fabrikalarımızın iki köpeği olsa Adana’da başıboş köpek kalmaz. Yeni hizmet dönemimizde sahiplendirme kampanyalarımızla hayvanların en çok ihtiyaç duyduğu şey olan sevgiye ulaşmalarını sağlayacağız” dedi. 
 

SÖZLÜ, TÜRK KÖPEK IRKLARI ŞAMPİYONASINA EVSAHİPLİĞİ YAPTI
Başkan Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Merkez Park’ta düzenlenen Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları Türkiye Şampiyonası’na katıldı. İspanya'daki dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek takımın belirlenmesi amacıyla düzenlenen yarışmada kangal, akbaş, malaklı, Türk tazısı Saluki ile boz, Karadeniz ve Anadolu çoban köpekleri olmak üzere 7 yerli ırktan 258 köpek yer aldı. Birbirinden gösterişli köpeklerin boy gösterdiği etkinlikte hayvan severlerin mutluluğunu paylaşan Başkan Hüseyin Sözlü, erkek, dişi ve yaş kategorilerinde dereceye giren köpeklerin sahiplerine kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

 

ADANALI HAYVAN DOSTLARINDAN SÖZLÜ’YE AÇIK DESTEK 
Başkan Hüseyin Sözlü, daha sonra Adana Kent Konseyi Hayvan Hakları Koruma Grubu’nun düzenlediği etkinlikte hayvan dostu hemşehrileriyle buluştu. Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Başkanı Metin Yıldırım, Cumhur İttifakı MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Yusuf Baş, Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak ve Adana Barosu Hayvan Hakları Koruma Komisyonu Başkanı Gülşah Görür’ün katılım sağladığı etkinlikte hayvan severler Başkan Sözlü’ye yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Hayvan dostlarının beraberinde getirdiği köpeklerin başını okşayıp, şefkatini yansıtan Başkan Sözlü, hemşehrilerinin desteğiyle moral depoladı.

 

OYUMUZ HAYVANLARA MERMAMET GÖSTEREN SÖZLÜ’YE 
KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım, Başkan Hüseyin Sözlü’nün hayvan haklarının iyileştirilmesinde çok büyük adımlar attığını belirtip, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı protesto etti. Metin Yıldırım, “Elbetteki bizler hayvanlar için kılını kıpırdatmayan belediye başkan adaylarına oy yok diyeceğiz. Elbetteki hayvanları canı gönülden kucaklayan, merhamet gösteren Hüseyin Sözlü gibi değerli belediye başkanlarına oy var diyeceğiz” diye konuşarak açık desteğini ilan etti.

 

“20 YILDIR ŞEFKAT VE MERHAMET PROJELERİNİ DESTEKLİYORUZ”
Coşkulu alkışlar eşliğinde konuşmasına başlayan Başkan Hüseyin Sözlü ise 3 dönemi Ceyhan olmak üzere 20 yıllık belediye başkanlığı süresince hayvan hakları savunucuları ve hayvan severlerle çok sayıda projeye ve hizmete imza attıklarını belirtip, insan olmanın birinci şartının canlıları sevmekten, onlara şefkat ve merhamet göstermekten geçtiğini vurguladı.

 

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK VE MODERN BARINAĞINI ADANA’YA KAZANDIRDIK”
Adana’da 117 dönüm alanda Türkiye’nin en büyük ve modern hayvan barınağı projesini uygulamaya koyduklarını anlatan Başkan Sözlü, burada 
2 bin köpek, 500 kedi, 100 at ve eşek ile yabani hayvanların tedavisi, aşılaması, bakımı ve rehabilitasyonunun yapılacağını belirtti. Bu örnek tesiste hayvan dostlarının da kültürel ve sosyal etkinliklerini yapacağını dile getiren Başkan Sözlü, yeni dönemde de genç nesle hayvan sevgisini aşılamaya devam edeceklerini vurguladı. 

 

“OKULLAR, FABRİKALAR İKİ KÖPEK SAHİPLENSE SORUN KALMAZ”
Eşi ve çocuklarıyla birlikte evlerinde 10 ayrı köpek beslediklerini, çiftçi bir ailenin mensubu olduğu için hayvanlarla iç içe bir yaşam sürdüğünü kaydeden Sözlü, “Terk edilen hayvanları barınaklarda koruma altına alıyoruz, aşılıyoruz, kısırlaştırıyoruz, tedavilerini yapıyoruz. Ancak onların en çok sevgiye ihtiyacı var. Bunu sağlamak için yeni hizmet dönemimizde etkili kampanyalar yapacağız. 
Her okulumuzun, fabrikalarımızın iki köpeği olsa Adana’da başıboş köpek kalmaz. Hayvanlarımızı sokaklardan, terkedilmişlikten tamamen kurtaracağız” diye konuştu.
Başkan Sözlü’nün hayvan sevgisi aşılayacak yeni projesini hemşehrileri alkışlarla karşılık verdi. Adanalı hayvan dostları etkinlik boyunca Başkan Sözlü ile birlikte hatıra fotoğrafı çekilmek için birbiriyle yarıştı. 

Başa dön tuşu