YÜREĞİR

Hipodromda Muhteşem Defile

Yarış aralarında sunulan defile at yarışı izlemeye gelen vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Defileyi Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'de beğeniyle izledi.

 

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yıldönümü nedeniyle Adana Yeşiloba Hipodromunda Adana Kurtuluş Kupası öncesi Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinde hazırlanan “Osmanlı Saray Esvapları” defilesi düzenlendi. Yüreğir Belediyesi’nin hizmete açtığı kültür evlerindeki eğitmen ve öğrencilerinin el emeğiyle hazırladığı 37 Osmanlı Hanedanı mensubunun kaftanıyla, sultan ve şehzadelere ait toplam 46 parça, Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 25 model tarafından sunuldu.

 

Hizmete açılan kültürevlerinde çok güzel çalışmaların yapıldığını 11 kültürevinden yılda her yaştan yaklaşık 30 bin insanın yararlandığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Sergilenen ''Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları'' defilesini de kültürevlerimizde kurslara katılan öğretmen ve öğrencilerimiz birlikte hazırlayıp sundular.Geçmişte önemli bir giysi olan ve kültürümüzde önemli yer tutan üst düzey devlet adamlarının giydiği kaftanları yeni kuşaklara tanıtmak ve görsel şölen yaşatmak amacıyla defile düzenledik. Yüreğir Belediyesi Kültürevlerimizde nelerin başarılabildiğini tüm Türkiye'ye tanıttık. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu

 

Başa dön tuşu