YÜREĞİR

İBADETHANELERDE BAYRAM TEMİZLİĞİ

Yüreğir'de bulunan cami ve ibadethanelerin içi ve  çevresi vatandaşların inanç ve geleneklerini daha rahat ortamlarda yaşamaları amacıyla genel temizliği düzenli bir şekilde yapılmaya devam ediyor.  Yüreğir Belediyesi ekipleri ibadethanelerin bahçesinde bulunan ağaçların bakımı yapıp çevre temizliği yapıyor. Ekipler ayrıca bina içindeki kullanım alanlarını hijyenik malzemelerle   temizliyor.

Yüreğir'de bulunan 155 cami, 43 kuran kursu, 3 cem evinin temizliğinin her hafta  düzenli olarak yapıldığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir 'İbadethaneler halkımızın ortak değerleridir. Bütün ibadethanelerimize aynı değeri veriyoruz. Yüreğir'deki bütün ibadethanelerimizin temizliğini düzenli olarak yapıyoruz. Bundan sonra da temizlik ve bakımları düzenli olarak yapılacaktır. Hadis-i şerifte belirtildiği üzere 'Temizlik İmandandır.'' şeklinde konuştu.

Camii gibi kutsal alanlar ve diğer tüm ibadethaneler ortak amaç için yapılmış olup, yoğun bir insan trafiğine maruz kalan yerler olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir '' Vatandaşlarımızın ibadetlerini huzur içerisinde yapmaları için  bütün ibadethaneleri düzenli olarak temizliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana bize oy versin vermesin herkese eşit mesafedeyiz.Nerede bir sorun varsa diline, dinine, ırkına bakmadan çözmek için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Dinimizde de olduğu gibi temizliğin önemi oldukça büyüktür.  Camiiler, kuran kursları ve cem evleri  ibadet edilen mekânlar olduğu için kir, kötü koku  ve pislik olmamalıdır.'' diyerek temizliğin önemli olduğunu belirtti.

 

Başa dön tuşu