GENEL

İclal Aydın’ı “Duygulandıran” imza günü

ADANA / Ünlü oyuncu ve yazar İclal Aydın, son kitabı “Üç Kız Kardeş’in imza günü için geldiği Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde, 35 yıl önce okul sıralarındaki arkadaşını elinde çocukluk fotoğrafı ve hatıra defterindeki yazılarıyla karşısında görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

Edebiyat, sahne ve televizyon dünyasının ünlü isimlerini sevenleriyle buluşturan Optimum, bu kez oyuncu ve yazar İclal Aydın’ı konuk etti. D&R Mağazası’nda düzenlenen imza gününde; kendisini yakından görmek ve kitabını imzalatmak için sırada bekleyen sevenlerinin alkışlarına onları selamlayarak yanıt veren İclal Aydın, 35 yıl öncesi sıra arkadaşının sürprizi ile karşılaştı.

 

31 MAYIS 1983 TARİHLİ HATIRA DEFTERİ

Kitabını imzalatmak için sırada bekleyen 46 yaşındaki Gülcihan Odabaşı , İclal Aydın’a önce 35 yıl öncesine ait siyah beyaz bir fotoğraf, ardından da altında "31.05.1983 Salı günü öğle tatilinde" şeklinde not bulunan ve "Kardeşim, sırdaşım" diye başlayan hatıra defteri yazısını gösterdi. Fotoğrafın ve el yazısının kendisine ait olduğunu görünce şaşıran İclal Aydın, arkadaşına sımsıkı sarılarak hasret giderdi. İki okul arkadaşının yıllar sonra kucaklaşmasına tanık olan sevenleri de duygu dolu anlar yaşadılar.

 

"ÇOK İYİ ARKADAŞTIK"

Bir anda 35 yıl öncesine giden İclal Aydın, şaşkınlığını üzerinden attıktan sonra yaptığı açıklamada, Gülcihan Odabaşı ile Elâzığ Anadolu Lisesi'nde yatılı olarak okurken, hazırlık C sınıfında aynı sınıfı paylaştığını belirterek, “Çok iyi iki arkadaştık. Bir süre haberleştik sonra birbirimizden koptuk. Hatıra defterine  daha 11 yaşında bir çocukken yazdıklarımı görmek beni çok duygulandırdı. Öyle güzel yazmışım ki yazar olacağım o dönemden belliymiş. Benim için büyük bir sürpriz oldu” dedi.

 

Gülcihan Odabaşı ise İclal Aydın’ın okul arkadaşı olmasından hep gurur duyduğunu, tüm kitaplarını neredeyse ezberleyecek kadar defalarca okuduğunu belirterek, “Onun bana 35 yıl önce yazdıklarını en değerli hediye olarak saklıyordum. Kısmette bugün görüşmek varmış. Çok mutlu oldum” diye konuştu.

 

İmza günü büyük ilgi gören İclal Aydın, en çok satan kitaplar listesinde yer alan “Üç Kız Kardeş” isimli romanını imzalarken, sevenleriyle hem sohbet etti, hem de fotoğraf çektirdi.

 

Başa dön tuşu