GENEL

İlknur Kara Okulları Öğrencileri ‘Dünya Gıda Günü’ Nedeniyle İlk Dersi Bahçede Yaptı.

1945'te kurulan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) doğum günü de sayılan gün kapsamında, İlknur Kara Okulları öğrencileri 16 Ekim sabahı ilk dersi okul bahçesinde yer alan bahçede yaptı.

Öğrenciler Yeni Kampüs Alanındaki Bahçeye Sebze Ektiler.

İlkokul öğrencileri bahçede bulunan ekim alanına tere, turp, maydanoz, nane, soğan ve benzeri birçok sebze ekti. Dünya Gıda günü dolayısıyla minik eller, bahçedeki ekim alanlarını eşerek sebzeleri toprakla buluşturdu.

Dünyada 2,1 Milyar İnsan Açlık Ve Yoksulluk Sınırının Altında Yaşıyor. 

İlk dersi bahçede yapan öğrenciler büyük mutluluk yaşarken, öğretmenleri de öğrencilere Dünyada 2,1 milyar insanın açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığını anlattı. Buna rağmen üretilen gıdanın üçte birinin sofralara bile gelmeden çöpe gittiğini öğrencilere aktaran İlknur Kara Okulları öğretmenleri, nüfusun sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlama ve kaynakları verimli kullanarak israfı önleme noktasında bilinçli olunması gerektiğini vurguladı.

 

Bu yılki konusu "Göçün geleceğini değiştirin. Gıda güvenliği ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın" başlığıyla belirlenen Dünya Gıda Günü’nde İlknur Kara Okulları Öğretmenleri de yeni kampüs binalarının çevre düzenlemesinde öğrencilere görev vererek bu bilince ulaşmalarını sağladı.

Başa dön tuşu