GENEL

İNŞAATIN İLK ETAP YIKIMI GERÇEKLEŞTİ

Belediye Başkanı Kadir Aydar, Ceyhan’ın kalbinde, şehrin ortasında kötü görünüme yol açan, kaymakamlık arkasındaki Huzurevi inşaattının ilk etap yıkım çalışmalarını gerçekleştirdi. Kepçeyi kullanan Başkan Aydar, harabe alandaki kulübenin yıkımını yaptı.

 

BAŞKAN AYDAR, “HEMŞEHRİLERİM İLE BİRLİKTE YIKACAĞIZ”

 

Alanın Ceyhan’a yakışır bir Atatürk parkı olacağını belirten Başkan Aydar, “Huzurevinin yıkımı için gerekli evrakları hazırladık. Prosedür gereği bugün binayı değil, dış duvarları, kulübeleri, ahşap ve çinko korkulukları yıkarak, çevre düzenlemesi yapacağız. İkinci etapta inşaatı biz Ceyhanlılarla birlikte, kamu oyuyla birlikte yıkmak istiyoruz. Eskiden buranın ismi Atatürk parkıydı, seçimde söylemiştik burayı biz yeniden Atatürk parkı haline getiriceğiz demiştik, beklemeden yıkıma başladık. Ceyhan’ın kalbinde olan bu alanı eski güzelliğine kavuşturacağız. Bu konuda Ceyhanlıların bizim yanımızda olmasını istiyorum, biz onlarla birlikte bu konuda kamuoyu yapalım, huzurevi inşattının yıkılması için zaten gerekli yazışmalar devam ediyor, inşallah olumlu sonuçlanacak, ama sizlerin desteği ile birlikte biz huzurevi inşaatını yıkıp, geri kalan son bölümü tamamlamış olucağız” dedi.

 

“BELEDİYEMİZİN TAPULU PARK ALANI”

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Kadir Aydar, “Yıkım için sadece Belediye Meclisi'nin alacağı kararlar yeterli olmuyor, biz bunu dün Meclis Üyelerimiz ile değerlendirdik. Gördüğümüz alan Ceyhan Belediyesi'nin tapulu park alanı, burayı şartlı bir şekilde huzurevi yapılması için sosyal yardımlaşmaya vermiştik, Allah rahmet eylesin hayırsever Kasım Garipoğlu burada huzurevi inşaatına başladı, kendisi de rahmetlik olunca inşaat durdu ve de tekrar inşaatın yapımı ile ilgili bir yol alınmadı. Bizde haklarımızı kullanarak atıl vaziyetteki bu alanı tekrar değerlendirmeye alıyoruz.”

 

CEYHAN’I DEĞİŞTİRECEK AZİM VE İRADE BİZDE VAR”

 

Başkan Aydar, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bunu gerçekleştirecek bir irade lazımdı, bunu gerçekleştirecek bir ekip lazımdı, istemek lazımdı. Şimdiye kadar burası olmadıysa irade olmadığı içindir. Biz halkımızın istek ve talepleri doğrultusunda bu iradeyi ortaya koyuyoruz. Bizim zamanımızda Ceyhan’ın yolları yapılacak, buradaki yeşil alanlar çoğalacak, bizim isteklerimiz Ceyhan’a hizmet etmeye yönelik olacaktır. Burası şimdi bildiğiniz gibi ölü bir alan, artık burası otların olduğu, sürekli komşuların şikayet ettiği, Ceyhan'ın ortasında Ceyhan'ın kalbinde uygunsuz bir alan, Ceyhan'a yakışmayan bir alan durumundadır. Biz burayı iki ayda öyle bir hale getireceğiz ki, yürüyüş yolu genişleyecek, insanlar rahat oturup vakit geçirecek, Ceyhan’a yakışır bir Atatürk Parkı haline dönüşecek, Ceyhanımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu