SPOR

Yusuf Demir’i Milli takımda görmek isteyenlere kötü haber

Galatasaray’ın genç futbolcusu Yusuf Demir’in Milli takımda oynamaması konusu son dönemin en çok tartışılan konularından biri. Geçtiğimiz günlerde Galatasaray maçındaki performansıyla adından söz ettiren genç yeteneği Milli takım formasıyla görmek isteyenler bu konuyu gündeme getirmiş ve Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un basın açıklamasında da bu konuya yer verilmişti. A Milli Futbol Takımımızın UEFA Uluslar Ligi’ndeki mücadelesi başlarken gözler Yusuf Demir için tekrar TFF’ye çevrildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Galatasaray’da forma giyen ve Türk statüsünde sayılması için yoğun bir talepte bulunulan Yusuf Demir ile ilgili açıklamalarda bulundu. TFF Başkanı Büyükekşi, FIFA kurallarına göre Yusuf Demir’in Milli takımda oynayabilmesi için herhangi bir imkan gözükmediğini söyledi.

TFF BAŞKANI’NDAN YUSUF DEMİR AÇIKLAMASI

A Milli Futbol Takımımız UEFA Uluslar Ligi’nde mücadelesini sürdürüyor. Dün akşam Lüksemburg ile mücadele eden Milli takım, Faroe Adaları mücadelesi için Danimarka’ya gitti. Danimarka’ya giden Milli takım kafilesinde yer alan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, son dönemde sık sık gündeme gelen Yusuf Demir konusuyla ilgili açıklama yaptı. Yusuf Demir’in 4 defa Avusturya Milli Takımı’nda oynaması sebebiyle Türk Milli Takımı’nda oynayamadığını hatırlatan Büyükekşi, ‘FIFA kurallarına göre de Türk Milli Takımı’nda oynayabilmesi için herhangi bir imkan gözükmüyor.’ dedi.

 

‘İŞİMİZ HERKESİ MİLLİ TAKIMA KAZANDIRMAK’

Yusuf Demir konusuyla ilgili bir açıklama da Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas’tan geldi. Yusuf Demir için gerekli açıklamaların yapıldığını söyleyen Kafkas, ‘Kendi adıma konuşmak gerekirse bunlar kötü niyetli açıklamalar değil. Dursun Bey’in ve federasyon başkanımızın arasında olan bir konuya döndü. Bizim derdimiz hiç kimseyi kaybetmek veya suçlamak, savunmak değil. Herkesi Milli takıma kazandırmak işimiz, eğer bunun bir prosedürü varsa, federasyon başkanımız, yönetim kurulumuz ve Galatasaray çözer.’ ifadelerine yer verdi.

Başa dön tuşu