SARIÇAM

İstihdama katkı sağlıyoruz

Bilal Uludağ, kayıtların 22 Aralık 2016 itibarı ile başladığını toplamda 300 girişimci adayının kursa katılmasının planlandığını ifade etti. Başkan Bilal Uludağ, bu kurslardaki amacın istihdama katkı sağlamak olduğunu da kaydedip, kursa katılanların Sarıçam’da ikamet etmeleri zorunluluğu olduğunu dile getirdi.

Sarıçam Belediyesi ile Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle yapılan proje dâhilinde Sosyal İşler Müdürlüğünde (SİMER ) “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nin ilk etabı 23 Ocak’ta başlayacak. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, gelen yoğun talep üzerine ikinci kez bu kursu açtıklarını ifade etti.

Bilal Uludağ, istihdama katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile yürütülen görüşmeler sonucunda 10 grupluk eğitim için yeni bir projeye daha imza attıklarını belirti. Uludağ, Proje kapsamında kendi işini kurmak isteyen girişimciye 50 bin lira hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz geri ödemeli banka kredisi sağlanabildiğini söyledi.

DAHA ÖNCE DE 84 GİRİŞİMCİ SERTİFİKA ALMIŞTI

23 Ocak 2017’de başlayacak olan kursların her ay 2 kez olmak üzere Mayıs ayına kadar süreceğini anlatan Uludağ,”Kursa katılım için Sarıçam’da ikamet etme zorunluluğunun yanı sıra Nüfus cüzdan fotokopisi ve Vukuatlı nüfus kayıt örneği istenecek. Daha öncede bu kursu gerçekleştirmiş ve 84 girişimciye sertifikalarını törenle vermiştik. Kurs sonunda girişimciler kendi işini kurma imkânına kavuşabilecek. Eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan adaylar daha sonra iş planlarını oluşturacaklar. İş planları KOSGEB tarafından kabul gördüğü takdirde girişimci desteği alabilecekler. ”diye konuştu

Başa dön tuşu