SARIÇAM

İZCİLİK KAMPI ATEŞİ TÖRENLE YAKILDI

Sarıçam Belediyesi tarafından ilçede yaşayan gençlere yönelik olarak hazırlanan ve uygulamaya hak kazanan SODES “Yarınların Umudu Gençler” projesi olan İzcilik faaliyeti 1’nci grup programı etkinliği düzenlenen törenle başladı.  Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  “Sarıçam Belediyesi olarak yarınlarımızın umudu olan gençlerimizi önemsiyor ve bütün çalışmalarımızda onlara yönelik projeler üretmeye gayret ediyoruz. Bu kampın gençlerimize hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Sarıçam İlçesi Kızılkaş Mahallesinde bulunan Ormanlık Mesire alanında özel olarak kurulan İzcilik Kampı Grup kamp ateşi yakma programına Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğretim görevleri, SODES Uzmanları, meclis üyeleri, muhtarlar, belediye çalışanları ve yaklaşık 150 öğrenci ailesi katıldı.

İLİGİNİN FAZLA OLMASI BİZLERİ MUTLU ETTİ

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, açılışta yaptığı konuşmasında, 2017 yılında hazırlanan SODES projesi ile dez avantajlı ve kırılgan gruplar başta olmak üzere 1000 gence İzcilik olmak üzere masa tenisi, piknik, tiyatro-müze-sinema etkinliklerine ise 3500 kişinin katılımının planlandığını ve 9 grup halinde verileceğini ifade etti

Uludağ, ancak gelen yoğun talebin kendilerini mutlu ettiğini ve sayının toplamda 4500’e ulaştığını da kaydedip,” Müracaat eden gençlerimizin tamamını etkinliklerimize dâhil ettik. Gençlerimizin yaz tatillerinde bir nebze olsun kır havasında doğa ile baş başa, profesyonel eğitimcilerin nezaretinde izcilik faaliyetlerini yaşayarak öğrendiklerini görmek bizleri ve ailelerini sevindirecektir.  Her dönem 3 gün boyunca gençlerimiz bizlerin misafiri olacaklar. Katılacak olan çocuklarımız evlerinden alınarak kamp yerine getirilecek ve bitiminde yine ailelerine teslim edilecektir.  Bizlere bu projede katılımlarını esirgemeyen Proje ortaklarımız Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay ve proje ekibine, Sarıçam Belediye Spor Kulübü Başkanı Ramazan Akyürek ve yönetimi ile bizleri yalnız bırakmayan ailelere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise, İzcilik kampına yoğun katılımın olmasının sevindirici olduğunu belirterek, ”Sarıçam Belediyesi tarafından başarı ile düzenlenen İzci kampının açılışına katılmaktan son derece mutluyum. Bu tür kamplarda çocuklarımıza temel seviyede izcilik, kişisel gelişim, ilk yardım, tiyatro, çevre bilinci, Badminton gibi değişik konuların öğretilmesi oldukça önemli. Çocuklarımız bu kamplarda aldıkları eğitimle sporla iç içe oluyorlar ve kendilerine özgüven duygusu katmanın mutluluğunu yaşıyorlar.  Ayrıca düşünme becerisine sahip olmaları gibi pek çok konuda bilinçlenecek ve gelişimlerine de katkı sağlamış olacaklardır.  Bu anlamda başta Sarıçam Belediyesi olmak üzere emeği geçenleri kutluyor ve kampın başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ise “Yarınların Umudu Gençler” projesi olan İzcilik faaliyeti kamp ateşini Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ yaktı. SODES projesi kapsamında açılan İzcilik kampı eğitimleri 9’ncu grubun ardından 20 Eylül 2018 tarihinde sona erecek.

Başa dön tuşu