GENEL

İzmir’de Adana Rüzgarı Esecek

Dernek Başkanı Arif Kayakşu, geleneksel hale getirilen ‘Adanalılar Gecesi için  Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere İzmir ve Adana’daki ilçe başkanları siyasetçiler, bürokrat ve sivil toplum kuruluşları bu özel geceye davet  edildi. 
 
 5 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ ANISINA DÜZENLENİYOR
 
‘Adanalılar Gecesi’ hakkında da bilgi veren Dernek Başkanı Arif  Kayakşu, 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşunun 97. Yılı anısına İzmir’de düzenlenecek gecede iki şehir insanlarını buluşturmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.    
Etkinliğin amacının hemşehrileri buluşturup kaynaştırmak olduğunu ifade eden Kayakşu, "Bizler Adana'nın tarihini, kültürel miraslarını İzmirlilere anlatmak ve Adana'yı tanıtmak için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Yapılacak gecede İzmir'de yaşayan Adanalılar ve Adana'dan gelen Adanalılarla birlikte bu güzelliklerin anlatılması ve iki kent insanlarımızı birbirleriyle kaynaşmasını sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 
ADANALILARIN DAYANIŞMA VE KAYNAŞMA GECESİ OLACAK
 
Büyük Buluşmanın 12 Ocak günü İzmir Havuz Müzikholde gerçekleşeceğini dile getiren Başkan Arif Kayakşu, "Bu etkinliğe Adana Büyükşehir ve  ilçe belediyesi ile İzmir merkezde bulunan belediyelerin büyük bir çoğunluğu katılım sağlamalarını bekliyoruz" dedi.
Etkinlikte  Adana'nın tarihi, doğal güzellikleri ve yapılan hizmetlerinde anlatılacağını dile getiren Kayakşu,“Aynı zamanda gecemizde Adana'ya özgü kebap, şırdan, tatlı gibi lezzetlerini misafirlerimize tattıracağız" diye konuştu.
12 Ocak günü İzmir Havuz Müzikhol'da düzenlenecek gece daha şimdiden  ilgi görürken aynı gecede İzmir ve Adana'yı temsil eden önemli isimlere plaket de takdim edilecek. Gecede ünlü sanatçı Ahmet Selçuk İlkan’da sahne alacak.

Başa dön tuşu