ÜNİVERSİTE

KANDINLAR GÜNÜNE ÖZEL RESİM SERGİSİ VE FARKINDALIK PROJESİ

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkan Yardımcısı İlker Gül’ün küratörlüğün de gerçekleştirilen resim serginin açılışı Balcalı Hastanesi Hipokrat Toplantı Salonu Fuayesinde yapıldı. Açılış sonrası ise yine Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Balcalı Hastanesi’nin sosyal medya hesaplarında başlatılan “kadına şiddete son temalı Balcalı’nın Kadınları” konulu projenin sunumu ile “şiirden hikayeler” adlı dinleti gerçekleştirildi.

İlk olarak Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Balcalı Hastanesi’n de Akademisyen, Uzman Doktor, Hemşire ve Sağlık Çalışanı olarak görev yapan 20 kadın çalışanın yaptıkları resimlerin sergisi için bir açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen bu anlamlı sergide bir arada bulunmaktan ve kadınlarla omuz omuza bir arada durmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şebnem Bıçakçı ise bu etkinliği düzenlemekteki amaçlarının günümüzde kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmak olduğuna işaret etti. Ve kadına şiddetin son bulmasını dilediklerini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Serginin açılışının ardından Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Görüroğlu Öztürk bir süredir hastanenin sosyal medya hesaplarından “kadına şiddete son temalı Balcalı’nın Kadınları” konulu bir proje başlattıklarını burada bugüne kadar hastanede emek veren kadın çalışanların ve onlara destek olan erkek çalışanların fotoğraflarını paylaştıklarını söyledi. Öztürk daha sonra bu projeye ek olarak Türkiye,  Arjantin ve İran’ın önemli üç kadın şairinin hayat hikayeleriyle birlikte şiirlerini paylaştığı  “şiirden hikayeler” konulu bir sunum yaptı.

Resim Sergisi’nin küratörlüğünü üstlenen Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkan Yardımcısı İlker Gül’de sanata her zaman önem veren Balcalı Hastanesi yönetimine teşekkür ederek destek ve dayanışmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Yapılan sunumun ardından etkinliye katılanlar karma resim sergisini gezdi.

Başa dön tuşu