SAĞLIK

Kanser Hastası Minikler, Bayramı Hastanede Kutladı

Sağlık Bakanlığı ve Rönesans İşletme Hizmetleri tarafından “Kamu – Özel İşbirliği” (PPP) modeli ile işletilen Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi,  Kurban Bayramı nedeniyle sürpriz bir ziyarete ev sahipliği yaptı.
 
Kan Hastalıkları Federasyonu ve İyilik Sende Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, hematoloji hastası çocukların yüzü güldü. Hastalar ve ailelerine her bayram olduğu gibi kıyafet yardımının da yapıldığı etkinliğe, Dışişleri Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından finanse edilen Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı kapsamında yurt dışından ülkemize gelen İtalyan, Ukrayna, Fas, Tunus, İsveç vatandaşı gönüllüler de katıldı.
 
İyilik Sende Derneği Başkanı Özge Ada Parlakkan, kan hastaları için moral ve motivasyonun önemine dikkati çekerek, bu hastaların tedavilerinde de kök hücre bağışının çok önemli olduğunu vurguladı.
 
Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılıç ise toplumun her kesiminin hasta bireyler konusunda daha duyarlı olması gerektiğini belirterek, amaçlarının bu konuda farkındalık oluşturmak ve zorlu bir tedavi süreci geçiren çocuklara moral ve motivasyon sağlamak olduğunu ifade etti..
 
Etkinliğe katılan Hematoloji Uzmanı Dr. Defne Ay Tuncel ise bu tür etkinliklerin hastaların tedavi sürecine olumlu katkı sunduğunu kaydetti.
 
ÜNİVERSİTELİLERDEN ANLAMLI ZİYARET
Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar, aralarında Romanya, Ukrayna, Tunus, Mısır, Fas gibi ülkelerden gelen üniversite öğrencilerinin de bulunduğu, Adana Active Change Team (ACT) gönüllüleri tarafından da ziyaret edildi.
 
Çocuklara, moral ve motivasyon desteği için hastaneye gelen üniversiteli gençler, paylaço kıyafetleriyle küçük hastaların yüzlerini güldürdüler. 
 
Adana ACT gönüllüsü öğrenciler, çocukları mutlu etmek için balonlar ve hediyeler dağıttılar. Genellikle annelerinin refakatinde tedavi gören küçük hastalar, ağabey ve ablalarının yaptıkları sürpriz ziyaretle keyifli vakit geçirdiler. 
 
Palyaço kıyafeti giyerek, ellerinde balonlar ve hediyelerle odalarına sürpriz yapmak için gelen öğrencileri gören minikler büyük mutluluk yaşadılar.

Başa dön tuşu