YÜREĞİR

KATAR TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ YÜREĞİR’DE

Adana ve Yüreğir hakkında Büyükelçiye bilgiler veren Başkan Çelikcan, ''Dünyanın 3 önemli ovasının biri Yüreğir'de'' dedi. Katar'ın Adana'ya haftada 3 kez direk uçak seferi düzenlemesinin Adana'nın tanıtımına ve ekonomisine olumlu katkı sağlayacağını belirtti. Büyükelçi Salim Mübarek el-Şafi'nin ziyaretten memnunluk duyduklarını belirten Başkan Çelikcan ''Adana ve Yüreğir'in kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlamda yatırım yapacak Katar'lı işadamlarımıza kapımız her zaman sonuna kadar açıktır. Büyükelçiye Adana ve Yüreğir'e gelecek yatırımcılara her zaman yardımcı olacağımızı söyledik.'' diyerek, görüşmenin çok verimli geçtiğini belirtti. Başkan Çelikcan, Büyükelçiye Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinde üretilen bir tablo hediye etti.

 

TÜRKİYE'NİN YANIMIZDA DURMASI BİZİM İÇİN ONURDUR

 

Bölgede yatırım yapmak istediklerini, bölgede yetişen tarım ürünleriyle yakından ilgilendiklerini belirten Büyükelçi Salim Mübarek el-Şafi  Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ve süreçte takındığı tavrın çok önemli ve olumlu olduğunu söyleyerek “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutumu onurlu bir tutumdur. Gerçek dostumuzu gördük. Böyle bir desteği bize ancak Türkiye gibi büyük bir medeniyeti olan, kültürü ve tarihi olan bir ülke verebilirdi. Türkiye’nin yanımızda durması bizim için çok büyük bir onurdur. Katar halkı olarak biz bunları hiç unutmayacağız. İkili ilişkilerimizi bundan sonra daha da artıracağız. İşadamlarımızın bu bölgede yatırım yapması için buradayız.'' şeklinde konuştu.

 

Türkiye ile Katar arasında imzalanan askeri ve ekonomik ilişkilerin bölgede oynanan oyunları bozduğunu belirten Büyükelçi ''Türkiye bize her türlü ürünü alabileceğimizi söylediler. Türkiye'nin Katar ile imzaladığı askeri üs antlaşması ile bölgede yalnız olmadığımız ortaya çıktı. Bu bizim için çok önemliydi. Türkiye gerçek bir dost ülkedir.'' şeklinde konuştu. Başkan Çelikcan'nın gösterdiği ilgi ve alaka için teşekkür etti.

 

Başa dön tuşu