YAŞAM

KOSTÜM YARIŞMASI NEFES KESTİ

Yarışmada, fütüristik moda anlayışı ile Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ruhunu yansıtan kostümler arasından İstanbul’dan Gülşah Çiftçi Konak’ın tasarladığı kostüm birinciliği kazandı. Arı neslini korumaya dikkat çekmek adına yarışmacıların kanatlı olarak tasarladıkları giysiler arasından ikinci Asya Yacılar olurken, üçüncülüğü Büşra Baykal elde etti. Kostüm Yarışması’nın finali sonrasında ise Ayşegül Aldinç sahne alarak davetlilere müzik ziyafeti çekti. Aldinç, karnaval için özel olarak hazırladığı sahne kıyafetiyle dikkat çekti.

 

Başkanlığını Ümit Temurçin’in üstlendiği jüri tarafından belirlenip finale kalan10 tasarım karnavalın gala gecesinde defilede birinci olabilmek için podyuma çıktılar. Tasarımcıların, aralarında onur konuğu ünlü modacı Tanju Babacan başta olmak birbirinden ilginç ve renkli tasarımlarını sergilendiği defile davetlilerden tam not aldı.

 

Kostüm yarışmasında birinci olan yarışmacı 5 bin TL para ödülünün yanı sıra Ümit Temurçin ile Floransa’da düzenlenecek Pitti Uomo fuarına ziyareti ile ödüllendirildi. İkinci olan yarışmacı 3 bin TL, üçüncü olan yarışmacı da 2 bin TL para ödülü ile birlikte İstanbul Moda Akademisi’nde temel dikiş teknikleri eğitimi almaya hak kazandı.

 

Adana Ünlüleri Ağırlıyor

“Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” iş, sanat ve cemiyet hayatının ünlü simalarını da ağırlıyor. Karnaval için Adana'ya gelen isimler arasında Ayşegül Aldinç, Kıraç, Menderes Samancılar, Feridun Düzağaç, Haluk Levent, Bulutsuzluk Özlemi, REDD GGrubu, Kalben, Birol Güven, Tamer Karadağlı, Demir Karahan, Ercan Kesal, Nebil Özgentürk, Melike Güner, Prof.Dr. Mansur Beyazyürek, Yüksel Arıcı, Erdal Cindoruk, Galip Erdal, Rıza Akın, Güvenç Dağüstün, Derya Alabora,  Jihan Barbur, Duman Grubu Solisti Kaan Tangöze, Alper Saldıran, Rıza Esendemir, Dilara Koçak ve Açelya Akoyun gibi ismler bulunuyor. Bir süredir Adana’da yaşayan Yeliz Yeşilmen de gelen konuklara adeta ev sahipliği yaparak, konuklarına Adana’nın güzelliklerini anlattı.

 

Başa dön tuşu