SİYASET

Köy okulları öğrencisiz

Gürer, Atatürk’ün ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünü anımsatarak, “Tarım  için milli gelirin 1’inin çiftçiye verileceği kanunla kararlaştırıldı ama bu oran 0,5’i geçmedi. Ondada yandaş ve kayırmacı anlayış hakim. Destekler, yardımlar gerçek çiftçiye ulaşmadı. Çiftçi büyük sıkıntı içinde. Köyler boşalıyor, köy okulları çürümeye terk ediliyor. Öğrenciler taşımalı eğitimle yollarda ziyan oluyor” dedi.

 

Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker, Ulukışla İl Genel Meclis Üyesi Birol Önder ve Ulukışla Belediye Başkan Adayı Mustafa Önen ile köyleri ziyaret eden Ömer Fethi Gürer vatandaşların sorunlarını dinledi.

 

Köylere düşen nüfus ile çoğu köyde okulların kapalı olduğunu ve taşımalı eğitimin soruna dönüştüğünü söyleyen  yurttaşlar, Beyağıl, Alihoca, Hasangazi köylerinde eğitime ulaşımdaki sorunları anlattılar. Sulama ve içme suyu sorunlarını ve gölet taleplerini ifade eden vatandaşlar, Elmalı köyü yolundaki sorunun da bir an önce çözülmesini istediler.

 

 “ELMALI KÖY YOLU HALA SORUN”

 

Ulukışla ilçesi Elmalı köy yolunun hala sorunlu olduğunu ifade eden Gürer, “Elmalı köyüne Çiftehan gelişindeki yol sorunu kış koşullarında ulaşımı sorunlu kılıyor. Köy halkı, yolun eski köy güzergahına alınmasını istiyor. Kar yağdığında yoldaki meyil nedeniyle yol kullanılamıyor. Yol düzenlenmeli, ayrıca oluşan heyelan ile aylardır köprü ayağında oluşan göçük yapılmalıdır” dedi.

 

“ATIK DEPOSU KALDIRILSIN”

 

Beyağıl köyü içme suyu kuyularının yakınında bulunan atık deposunun kaldırılmasını isteyen CHP Milletvelkili Ömer Fethi Gürer,  “Kuyu suyu incelemesi sonucu suya temiz raporu verilmiş ancak kuyu yakınındaki atık sızıntıları, bir süre sonra suya karışabilir. Atık deposu bu alandan bir an önce kaldırılmalıdır” dedi.

 

“ALİ HOCA KÖYÜ SU SORUNU”

 

Ulukışla Alihoca köyündeki su sorunu da yetkililere ileteceğini söyleyen Gürer, “Köy halkı suyun çamur gibi aktığından şikayetçi. Yakında bulunan maden işleme yerleri nedeni ile su bozuluyor. Yetkililere bu konuyu da ileteceğim” dedi.

 

“HASANGAZİ SULAMA SUYU SORUNU”

 

Niğde’de farklı köylerde gölet taleplerinin varlığına işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Tarım için buralarda gölet gerekli ve bir an önce gölet sorunları giderilmelidir. Hasangazi köyü sulama suyu sorunu nedeni ile arazilerini sulayamıyor” dedi.

 

“TAŞIMALI EĞİTİM BÜYÜK DERT”

 

Niğde’de göç nedeni ile öğrenci yokluğundan kapanan çok sayıda okul bulunduğunu ve okul binalarının harap ve bakımsız halde olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  “Tamamen taşınan Tabaklı ve Kantarcı okul binalarını, Elmalı köyünde öğrenci yokluğundan kapanan okul binalarını inceledim. Elmalı köyünde iki öğrenci kalınca okul kapanmış, hayvancılık yapılan köyde iki çocuğun gittiği okul yoluna biz bir gün gittik, yol o kadar kıvrımlı ve uzak ki o iki çocuğumuzu azminden dolayı kutluyorum. Hasangazi Lisesi öğrencileri, Beyağıl ve Alihoca köyünde taşımalı eğitim alan öğrencilerinde ulaşım sorunu var. Köyde kalanlar için eğitime ulaşmak çok sorunlu hal almış, köyde yaşam olacaksa çocukların eğitimi ve ulaşım koşulları ciddi anlamda ele alınmalıdır” dedi.

 

Başa dön tuşu