SİYASET

Kriz yoksa niye işsizlik ve yoksulluk var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, iktidar tarafından 'Yok' denilen ekonomik krizin etkilerini anlatıp, "Ekonomik krizin olmadığını söyleyenlere sesleniyorum. Kriz yoksa niye işsizlik ve yoksulluk var? Kriz çıkartan bu düzeni değiştireceğiz" dedi. 
 
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 2019 bütçe görüşmelerinin sürdüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ekonomik kriz gerçeklerini dile getirdi. Siyasi iktidarın sürekli "Türkiye'de kriz yok" dediğini aktaran Ayhan Barut, "İktidarın 'Kriz yok' söylemlerine karşın ülkemiz derin bir krizle karşı karşıyadır. Bugün ekonomik durgunluktan ekonomik küçülmeye gidiyoruz. Bu kriz, iktidarın bilerek ve isteyerek kurduğu düzenin krizidir" diye konuştu. 
 
"AYDINLIK YARINLARI HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ"
 
'Yok' denilen ekonomik krizin yarattığı tahribatı Meclis'te söz alarak ifade eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Bu kriz, üretimden yana değil ranttan yana, hukuktan yana değil keyfilikten yanadır, demokrasiden yana değil tek adamlıktan yana, iktidarın çıkarttığı düzenin krizidir. Eğer 'Kriz yok' diyorsanız niye bir yılda 330 bin kişi daha işini kaybetti? Neden işsizlik son bir buçuk yılın zirvesinde ve yüzde 11.4'tür? Neden insanlar iş arayamayacak kadar umutsuz, eksik çalışmaya bile razı hale getirildi? Neden kadınlar ve gençler bu dönem daha çok işsiz kalmıştır? Kriz yoksa niye sanayi üretimi bir yılda yüzde 6 daha küçüldü? Neden kişi başına milli gelir 2013'te 12 bin 480 dolar iken 2018'de 10 bin dolar ve daha altına düştü? Son 3'üncü çeyrekte büyüme neden 1.6'ya düştü? Evet kriz var ve bu krizi çıkartan düzeni değiştireceğiz. CHP yerelden kuracağı yeni iktidarlarla bu krizi çıkartan düzeni değiştirecek. Halkın üretime katılacağı, işsizliğin azalacağı, gelirlerin artacağı, sosyal devletin hak temelli koruyacağı aydınlık ve güvenli yarınları yerelden hep birlikte kuracağız."
 
 
NOT: Haberle ilgili görüntü İndirme bağlantısı aşağıdadır….

Başa dön tuşu