YÜREĞİR

KÜLTÜREVLERİ EĞİTİM YUVASI OLDU

Eğitim-öğretim döneminde ücretsiz olarak verilen ders takviye kursları sayesinde ise birçok öğrenci güzel okullara yerleşme imkanına kavuşuyor. Meslek kursları ile birçok vatandaş işe yerleşme imkânına sahip oluyor.Geleneksel el sanatları kültürevlerinde yaşatılıyor. Açılan hobi kurslarından her yaştan insan faydalanıyor. Engelli vatandaşların faydalanacağı ilk engelli koordinasyon merkezini de hizmete açtıklarını belirten Başkan Çelikcan ''Sosyal ve kültürel belediyeciliğin en güzel örneklerini hayata geçirdik. Engelli vatandaşlarımız artık dört duvar arasından kurtuldu.'' şeklinde konuştu.

GELENEKSEL EL SANATLARINI YAŞATIYORUZ

Atalarımızdan miras kalan geleneksel  el sanatlarımızı yaşattıklarını belirten Başkan Çelikcan ''Geleneksel Türk el sanatları binlerce yıllık tarihimizden gelen çeşitli uygarlıkların kültür mirasıyla, kendi öz değerlerini birleştirerek zengin bir mozaik oluşturmuştur. Geleneksel el sanatları halıcılık, kilimcilik, çinicilik, seramik – çömlek yapımcılığı, deri işçiliği, taş işçiliği, bakırcılık, ebru sanatı, maden işçiliği, ahşap ve ağaç işçiliği vb. kurslar açarak el geleneksel el sanatlarımızı gelecek kuşaklara taşıyoruz.

ÜCRETSİZ KREŞLER

Kreşe başlamak hem çocuk için hem de anne baba için önemli bir deneyimdir. Çocuğun sosyalleşmesini sağlar. Tüm gelişim alanlarını destekler.Paylaşma, yardımlaşma, işbirliği gibi pro-sosyal davranışların gelişmesini sağlar.Hizmete açılan 11 adet kültürevinin tamamında ücretsiz kreş hizmetleri veriliyor.

EĞİTİME DESTEK

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı hayata en iyi şekilde hazırlanması gerektiğini belirten Başkan Çelikcan ''Öğrencilerimiz geleceğimizin teminatıdır. Onlara hayata en güzel şekilde nasıl hazırlarsak geleceğimizi de o kadar sağlama alırız. Bu amaçla hizmete açtığımız 11 kültürevinde çocuklarımıza ücretsiz eğitime destek kursları veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık ile işbirliği yaparak ihtiyacı olan öğrencilere destek olup okulların ilk açıldığı hafta yaklaşık her yıl 5 bin öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımında bulunarak öğrencilerimize destek oluyoruz.'' dedi.

ENGELLİLERİ SOSYAL HAYAT İLE BULUŞTURUYORUZ

Adana'da ilk engelli koordinasyon merkezini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Çelikcan ''Hepimiz birer engelli adayıyız. Engellilerimizi sosyal hayata kazandırmak ve evlerinden çıkmalarını sağlamak amacıyla Adana'da ilk engelli koordinasyon merkezimizi hizmete açtık. Engelli vatandaşlarımız özel tasarlanmış araçlarımızla evlerinden alınıp engelli koordinasyon merkezimizde çeşitli etkinliklere katılıp tekrar evlerine bırakıyoruz. Böylece engelli vatandaşlarımızın sokağa çıkmasını sağlıyoruz. Engellisine sahip çıkan toplumlar gelişmiş toplumlardır.'' diyerek engellilere sahip çıktıklarını belirtti.

AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLIYORLAR

Kültürevlerinin hizmete açılmasıyla birlikte vatandaşların boş zamanlarını da en verimli şekilde değerlendirdiklerini belirten Başkan Çelikcan ''Kültrevlerimize gelen vatandaşlarımız burada öğrendikleri ile genç kızlarımız kendi çeyizlerini hazırlarken, meslek ve hobi kurslarına katılan vatandaşlarımız burada öğrenip ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. En önemlisi ise burada vatandaşlarımız birbirleriyle kaynaşıp tanışıyorlar. Değişik kültürdeki insanlar birbirlerini tanıyorlar. Sıkı dostluklar kuruluyor. '' dedi.

 

Başa dön tuşu