YÜREĞİR

KÜLTÜREVLERİ TERAPİ MERKEZİ GİBİ HİZMET VERİYOR

Hizmete açılan kültürevlerinden yılda yaklaşık 30 bin Adanalı eğitim görüyor. Unutulmaya yüz tutan meslekler burada tekrar canlandırılıyor. Öğrencilere yönelik olarak düzenlenen ücretsiz kurslar ile Yüreğirli öğrenciler gözde okullara yerleşiyorlar. Düzenlenen eğitici ve öğretici seminerlerle vatandaşların daha da bilinçlenmesi sağlanıyor. Verilen meslek kursları ile Yüreğirli kadınlar hem meslek öğreniyorlar, hem de ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.  En önemlisi ise kurslara katılan vatandaşlar evden çıkıp, güzel dostluklar kazanıp psikolojik olarak rahatlıyorlar.

 

Yüreğir'de hizmete açılan kültürevlerinde yaklaşık 90 branşta kurs verildiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Hizmete açtığımız 11 kültürevinde hedef kitlemiz kadınlarımız ve çocuklarımızdı. Çok şükür bunda da başarılı olduk. Her kültürevimiz cıvıl cıvıl oldu. Her yıl onbinlerce vatandaşımız buralardan faydalanıyorlar. Buda bizi mutlu ediyor.'' şeklinde konuştu.

 

KÜLTÜREVLERİNDE VERİLEN KURSLAR BİZE İYİ GELDİ

 

Kültürevlerinde verilen el sanatları kursuna gelen Elif Gündüz bu kurslar sayesinde rahatsızlığı yendiğini ve yeni çevreler kazandığını belirtti. Stres atmak amacıyla bu kurslara katıldığını, kurslara katıldıktan sonra çok güzel şeyler öğrendiğini söyleyerek ''Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinde verilen kursları herkese tavsiye ederim. Burayı hizmete açan Mahmut Çelikcan'a ve çalışanlara teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.

 

El işi olan her şeye hayran olduğunu belirten Demet Doğan ise bu işlerin nasıl yapıldığını hep merak ettiğini, kendisinin de bu kurslara katılarak bir şeyler yapıyor olmaktan mutluluk duyduğunu, özellikle kadınların dışarı çıkmalarına vesile olması dolayısıyla çok önemli olduğunu belirtti.

 

2 yıldan bu yana el sanatları kursuna katılan Elif Tanış ise maddi ve manevi olarak çok iyi geldiğini, kurslarda öğrendikleri ile evine ekonomik katkı sağladığını belirtti. Kültürevleri'nin hizmete açılmasına çok sevindiklerini belirten ev hanımları kendilerinin de bir şeyler yapıyor olmalarının maddi ve manevi açıdan kendilerine çok iyi geldiğini evde de daha huzurlu bir ortam olduğunu belirttiler.

 

Başa dön tuşu