GENEL

Lösemili çocuklar iyileşmek için kan ve kök hücre bağışı bekliyor

ASKİ Genel Müdürlüğü binası önünde farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğe ASKİ Genel Müdürü Zeki Aysan, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nesrin Vursavuş, ASKİ Danışmanı Abdülkadir Küreksiz, daire başkanları ve ASKİ çalışanları, maskelerini takarak katılım sağladı. Löseminin değil, sevginin ve iyiliğin bulaşıcı olduğu inancıyla lösemili çocuklar için bir araya gelen ASKİ personeli, hep bir ağızdan ‘’Maskemi takarım, farkındalık yaratırım’’ diyerek her zaman lösemili çocukların yanlarında oldukları mesajını verdi.

 

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV)’nın tüm ülkede çeşitli etkinlikler düzenlenerek daha çok insanın bu konuda bilinçlendirilmesini hedefleyen projesinde, lösemili çocukların hastalık bulaştırmamak için değil, kendilerini mikroplardan korumak için maske taktığı da vatandaşlara anlatılıyor.

 

LÖSEMİ NEDİR? KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞININ ÖNEMİ

Lösemi ya da diğer adıyla kan kanseri, kemik iliğinde blast ismi verilen kötü huylu kan hücrelerinin kontrolsüz çoğalması sonucu oluşan bir hastalıktır. Kontrolsüz çoğalan bu kötü huylu hücreler nedeni ile normal kan hücreleri çoğalamaz ve görevlerini yerine getiremez. Lösemi, çocuklarda en yaygın görülen kanser türlerinin başında gelmektedir. Bulaşıcı değildir ve tedavisi vardır. Lösemi hastası çocukların hayatlarını kurtarabilmenin en önemli yolu, kan ve kök hücre bağışıdır.

Başa dön tuşu