SİYASET

Maden zengini Aladağ, yok sayılıyor!

Dr. Müzeyyen Şevkin, bu kapsamda Aladağ İlçe Başkanı Zeki Erkan, ilçe yönetimi, partililer ve Aladağlılara yaptığı ziyarette esnaf ve sanatkarlarla da buluştu.

 

TEK HASTANEDE UZMAN DOKTOR YOK!

Aladağ ilçesindeki Devlet Hastanesi’nde uzman doktorun bulunmadığına yönelik şikayetleri dinleyen, konuyu meclis gündeminde de dile getirdiğini hatırlatan Dr. Şevkin, Sağlık Bakanlığı’nın ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün konuya duyarsız kalmasından duyduğu rahatsızlığı belirtti. Aladağ’ın maden sektörüyle öne çıktığını ancak son dönemlerdeki ekonomik daralmanın maden sektörünü de sekteye uğrattığını yerinde gören Dr. Şevkin, sadece bir özel maden işletmesinin toplam 1 milyon 200 bin tonluk krom üretimiyle ekonomiye 300 milyon dolar girdi sağladığını ancak ilçedeki tek hastanede uzman doktor atamasına onay verilmemesinin şaşkınlığını yaşadığını vurguladı.

 

MADEN SEKTÖRÜ KORUNMALI…

Toplam 1.5 milyar ton krom üretme potansiyeline sahip Aladağ ilçesinin maden, krom ve ferrokrom üretiminde desteklenmesi gerektiğini ancak bu günlerdeki ekonomik krizin tüm ülkede olduğu gibi Aladağ’daki maden işletmelerinde de gün yüzüne çıktığını ifade eden Dr. Şevkin, madencilerin kullandığı enerji maliyetlerinde indirime gidilmesinin önemine işaret etti. Üretim ve istihdamın merkezi idare tarafından teşvik edilmesinin şart olduğunu gözler önüne seren Dr. Şevkin, “Aladağ’da ekonomik hareketlenme sağlayan maden sektörü korunmalı, desteklenmeli ve geliştirilmelidir.

Aladağ madenlerinde çalışan işçiler ekonomik daralma ve işverenin desteklenmemesi nedeniyle maaşlarını alamaz hale gelmiştir” dedi.

 

ORMANCILIK FAALİYETİ YOK!

İlçe merkezindeki esnaf ve sanatkarların sorunlarını dinleyen, ev ziyaretleri de gerçekleştiren Dr. Şevkin, kalkınmanın merkezi idarenin sorunlara samimi olarak eğilerek ve çözüm yolu üreterek gerçekleşebileceğini, bu konuda CHP’li milletvekilleri olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayacaklarını ifade etti.  Aladağ’ın aynı zamanda bir orman bölgesi olduğunu vurgulayan Dr. Şevkin, “Ancak görüyoruz ki bölgede sadece ağaç kesilip satılıyor. Ormancılıkla ilgili bir strateji, pazarlama ve yatırım programına rastlayamıyoruz” dedi.

 

İMAMOĞLU’NA GEÇTİ…

CHP’li Dr. Şevkin, Aladağ ziyaretinin ardından İmamoğlu ilçesine geçti. CHP İlçe Başkanı Hicabi Bükülmez ve İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse ile görüşen Dr. Şevkin, Adana ve Türkiye gündemiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse’nin kısa süre içerisinde ilçe halkına önemli belediyecilik hizmeti sunmanın yanında düğün salonu, öğrenciler ve ihtiyaç sahipleri için yemekhane ve yine öğrencilerin büyük ihtiyaç duyduğu yurt yapımı için kolları sıvadığını hatırlattı. Dr. Şevkin, genç belediye başkanı Kasım Karaköse’nin desteklenmesi çağrısında bulundu.

Başa dön tuşu