GENEL

MAL REJİMİ VETASFİYE

Türkiye Barolar Birliği ve Baromuzun ortaklaşa düzenlediği 'Mal Rejimi ve Tasfiye' konulu meslek içi eğitim semineri, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Serpil Özok’un moderatörlüğünde: İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 6.Hukuk Dairesi Başkanı Zarife İlhan ve İstanbul Barosu mensubu Av. Sibel Günay’ın sunumları ile Baro Tesislerimizde yapıldı.

 

Seminerimiz yoğun katılım nedeniyle barkovizyonlar eşliğinde tüm salonlara da canlı yansıtıldı.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, TBB Disiplin Kurulu Üyesi Av. Mustafa Çinkılıç, hakim ve avukatın yanı sıra çok sayıda davetli programı takip etti.

 

Meslek içi eğitim semineri açılışında konuşan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Nisan ayı sonuna kadar 12 ayrı meslek içi eğitim programı planladıklarını söyledi.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, "Bu seminerleri aşama aşama yaşama geçireceğiz. Meslektaşlarımızın, stajyer avukatlarımızın mesleki gelişimi, deneyimlerini arttırması bizler için çok önemli" dedi.

 

2002 yılından bu yana yaklaşık 12 bin yasa maddesinin değişerek hukuk yaşamamızın farklı alanlarında yer aldığını, bu yüzden meslek için eğitimlere önem verdiklerini ifade eden Baro Başkanı Av. Veli Küçük, son dönemlerde meslek kurallarının ihlaline dair müracaatlarda çok ciddi artışlar olduğunu, bunun belirli sayısının kuralları bilememekten, öngörmemekten, rahat davranmaktan kaynaklandığını düşündüklerini belirtti.

Bu açıdan 28 Şubat'ta Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Başkanı ve üyelerinin tamamının yer alacağı soru ve konu sınırının olmadığı bir seminer de düzenleyeceklerini ifade etti.

 

Yüreğir İlçesi'nde Seyhan Nehri kenarında yapılacak hizmet binası ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Av. Veli Küçük, "Yaklaşık 5 bin 200 metrekare kapalı alanı olacak hizmet binamızda bir çok çalışma alanı olacak. Umuyorum ki yakın bir zamanda temel atma aşamasına geleceğiz" dedi.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, üst üste yaşanan sel, deprem, çığ düşme ve uçak kazasının ardından Hatay’da Adem Yarıcı (42) isimli bir vatandaşın Valilik önünde “çocuklarım aç” diyerek kendisini yaktığını, daha sonrasında vefat ettiğini belirterek, “Ne yazık ki bu vahim olayı havuz medyası yansıtmamıştır. Demokrasilerde özgür basın halkın haber alma hakkını ortaya koymalıdır. Bu durum basın adına üzüntü vericidir” diye konuştu.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, adil yargılanma, hak, hukuk ve adaletin yaşama geçmesi talebiyle açlık grevine başlayan 8 meslektaşı için de açıklama yaptı:

 

“Çağdaş Hukukçular Derneği mensubu meslektaşlarımız ne yazık ki 3 Şubat’tan beri açlık grevindeler. Uğradıkları hukuksuzluğa ve adaletsizliğe boyun eğmemek için açlık grevindeki meslektaşlarımıza ve taleplerine karşı görev ve sorumluluk noktasındaki kişilerden duyarlılık bekliyoruz. Dileğim vicdanlarda adaleti hissettiğimiz günleri yaşarız.”

 

Açılış konuşmasının ardından  'Mal Rejimi ve Tasfiye' konulu meslek içi eğitim seminerine geçildi.

 

Türkiye Barolar Birliği (TBB ) Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Serpil Özok, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 6.Hukuk Dairesi Başkanı Zarife İlhan ve İstanbul Barosu Üyesi  Av. Sibel Günay sunumlarda bulundu.

 

Soru cevap bölümünde avukatlar soruları ile semineri daha da zenginleştirildi.

 

Plaket töreninde ise Baro Başkanı Av. Veli Küçük,  “Muhteşem bir ambians, katılım ve çok kıymetli sunumlarla gerçekleşen seminerimiz için,  konunun sahada olan, çok değerli konuşmacılarımıza, şahsım, Baromuz ve kentimiz adına saygı, sevgi ve tebriklerimi sunuyorum.

 

Eğitim seminerimize büyük bir ilgi ve katılım gösteren meslektaşlarımıza ve stajyerlerimize, TBB Eğitim merkezimize müteşekkiriz. Baro çalışanlarımıza da ayrıca emeklerinde. ötürü teşekkür ediyorum.” dedi

 

 

Program sonunda katılımcılara Baro adına teşekkür plaketi takdim edildi.

Başa dön tuşu