SAĞLIK

Meme kanserinde erken teşhis için pembe korna

Ayrıca Sağlık Bakanlığı’na bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) ile Seger fabrikada farkındalık ve erken teşhis eğitimi düzenlendi.

 

Türkiye’nin oto sanayilerinin, oto elektrikçilerin ve dünyada dev araç üreticilerinin kornalarını tedarik etmesiyle tanınan Seger, bu defa Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayında erken teşhise dikkat çekti.

 

Seger’in Bursa’daki fabrikasında temsili olarak hazırlanan pembe renkli kornalarla meme kanserinde erken teşhise dikkat çeken Seger, #erkenteşhisiçinkornaçal hashtag’i ile bir kampanya başlattı. Kampanyaya Seger çalışanları ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri eğitmenleri (KETEM) pembe korna ile çektikleri fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak destek oldular.

 

Ayrıca Sağlık Bakanlığı’na bağlı KETEM’in uzman doktorları Seger’in Bursa’daki fabrikasına giderek meme kanseri ile ilgili bir farkındalık eğitimi düzenledi. Eğitimde meme kanseri ile ilgili doğru ve yanlış bilinenleri, hastalıkta erken teşhisin önemini, risk faktörlerini ve tedavi süreçlerini anlattılar. Eğitimin yanı sıra organizasyonu Seger’e ait olmak üzere (randevu alınması, ulaşım v.s.) tüm kadın çalışanlara KETEM’de ücretsiz mamografi imkanı sunuldu.

 

Seger hakkında:

Hem üretimde hem de korna ticaretinde dünya çapında varlık gösteren yüzde 100 yerli sermayeli Seger Korna, bugün ülkemizde ve dünyada önemli araç üreticileri ile yaptığı anlaşmalarla elektrikli ve havalı korna üretiminde bir marka haline geldi. Seger; Tesla Renault, Isuzu, Audi, Honda, Mercedes-Benz, Volkswagen,Nissan, Ford, Dacia, ağır vasıta ve iş makinalarında BMC, Karsan, JCB, Iveco, Temsa, Otokar, DAF, traktör ve tarım makinalarında Hattat, Çukurova, Erkunt, Hidromek, Tümosan, Türk Traktör, Taral, Bozok Traktör, Hars Traktör, motosiklet grubunda ise Indian Motorcyle, Bigdog, Victory, Polaris gibi dünya devlerinin kornalarını tedarik etmektedir. Seger, Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya’da olmak üzere dünyada 70’in üzerinde ülkeye satış yapıyor.

Başa dön tuşu