GENEL

MİLLET İTTİFAKI CUMHURİYETİN DEVAMININ İTTİFAKIDIR

Millet İttifakı’nın Cumhuriyet Halk Partisinden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan Karalar, yağmur altında saatlerce bekleyen onbinlere seslendi. Adana’da 30 yıl sonra seçim kazanmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Millet İttifakı’nın Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in devamının ittifakı olduğunu söyledi.

 

 

ADANA / Millet İttifakı’ndan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan Karalar, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yağan yağmura rağmen onbinlerce kişiye seslendi. Başkan Karalar, “Bizim için en büyük mutluluk Adana’yı mutlu etmektir” dedi.

Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte öne geçen ve aradaki oy farkını arttırarak devam eden Zeydan Karalar, sürekli olarak kendisine oy verenlere ve sevenlerine seslenerek, sakin olma çağrısında bulundu. Sandıkların büyük bölümünün açılmasının ardından Başkan Zeydan Karalar sosyal medya hesaplarından Seyhan Belediyesi önünde halka sesleneceği açıklamasını yaptı.

YAĞMUR’DA DURDURAMADI

Başkan Zeydan Karalar’ın 23.30 da konuşma yapacağını duyurmasına rağmen binlerce halk saat 21.00’den itibaren alanı doldurdu. Coşkulu kalabalık Başkan Zeydan Karalar’ın gelmesine yakın alanı ve çevre yolları tamamen doldurdu. Sağanak yağmura rağmen iki saatte fazla alanda coşkulu bir kutlama gerçekleştiren halka sık sık, birlik ve kardeşlik vurgusu yapılarak, seçimi kaybeden rakiplerini incitici hiç bir harekette bulunulmaması çağrısı yapıldı.

ADANA GİBİ BAŞKAN

Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde gerçekleşen kutlamalara CHP ve İYİ Parti İl ve İlçe Başkanları, Adana Milletvekilleri, Seyhan Belediye Başkanlığına seçilen Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanlığı’na yeniden seçilen Soner Çetin de katıldı.

Aşiri izdiham nedeniyle platform ulaşmakta güçlük çen Başkan Zeydan Karalar’ı eşi Nuray Karalar ve çocukları da yalnız bırakmadı. Onbinlerin hep bir ağızdan “Adana gibi başkan” sloganını attığı meydanda coşku Zeydan Karalar’ın konuşmasıyla zirveye çıktı.

30 YILLIK HASRET

Adana’da 1989 yerel seçimlerinden 30 yıl sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı partisi adına kazanmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Sizlerin sayesinde çok mutluyum. Bu hasreti hep birlikte bitirdik. Benim en büyük mutluluğum Adana’yı mutlu etmektir” dedi.

AYDIN TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ OLACAĞIZ

Başkan Zeydan Karalar, konuşmasında şu konulara da değindi:

“Adana’da yeni bir dönem başlıyor. Çok çalışan aklıyla ruhuyla kendini halka hizmet etmeye adayan olacağız. Adana’yı mutlu etmekten bizde mutlu olacağız. Adana’yı  mutlu insanların yaşadığı şehir haline getireceğiz.

Bu seçimi Millet İttifakı olarak kazandık. Millet İttifakı Türkiye’nin geleceğidir. Millet İttifakı aydınlık Türkiye’dir. Millet İttifakı, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin devamının ittifakıdır.”

Gecede Seyhan Belediye Başkanlığı’na seçilen Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, milletvekilleri ve il başkanları da birer konuşma yaptı.

Başa dön tuşu