GENEL

Mustafa Gümüşdamla unutulmadı

24 Kasım 2011’de aramızdan ayrılan Gümüşdamla için yapılan anma törenine CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, 2.Başkan Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney, Mali Sekreter Mutlu Mete, Yönetim Kurulu Üyeleri Süreyya Uri ve Sefa Sayfıdeğer’in yanı sıra Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, ailesi ve gazeteci dostları katıldı.

Törende ilk olarak konuşan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir;

“Mustafa Gümüşdamla’yı bundan 8 yıl önce kaybettik. Yol arkadaşımdı. Birlikte yola çıkmıştık. Son nefesini de eşi Hilal Gümüşdamla ve benim kollarımda verdi. Mertti, yiğitti, mücadeleciydi. Güler, kızar, küser sonra barışırdı. Herkesle dosttu, arkadaştı. O’nu her geçen gün daha çok özlüyoruz. 

Bugün burada hem bir acıyı paylaşıyoruz hem de O’nun adını yaşatacak Mustafa Gümüşdamla’nın doğumunu kutluyoruz. Mustafa Gümüşdamla’nın kızı Yağmur bir erkek bebek dünyaya getirdi. Mustafa Gümüşdamla adı verilen minik yavruya uzun ömürler diliyor, ailesine ve milletine hayırlı bir evlat olması ve bahtının açık olması için dua ediyoruz. Yağmur-Oğuzhan Kurt çiftini tebrik ediyor, Mustaf Gümüşdamla adı verilen yavrumuzun dedesi gibi dik, onurlu ve mücadeleci olmasını diliyoruz” dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut konuşmasında şu görüşlere yer verdi;

“Sevgili Mustafa onurlu, yiğit, cesur bir gazeteciydi. Halktan, haklıdan, doğrudan yanaydı. Dürüst ve mertti. Yani taraftı. Bugün Mustafa Gümüşdamla gibi gazetecilere daha çok ihtiyacımız var. Yazdığınız yazılardan, yaptığınız yorumlardan dolayı çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Dünyada cezaevlerinde en çok gazeteci bulunduran ülkelerden biriyiz. Mustafa Gümüşdamla’yı erken yaşta kaybetmenin acısını hep birlikte yaşıyoruz. Bugün kızının doğum yaptığı haberi bu güne daha farklı bir anlam kattı. Ailesini kutluyor, Mustafa Gümüşdamla adı verilen minik yavruya uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Adını aldığı dedesi gibi mert, cesur ve onurlu bir yaşam sürsün, bahtı açık olsun. Burada bir kez daha Mustafa Gümüşdamla’nın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Allah rahmet eylesin.”

Mustafa Gümüşdamla’nın dünürü Mehmet Kurt da törende bir konuşma yaptı. Kurt, “Ben dünürümü tanımıyordum. Tanımadan dünür olduk. Ancak O’nu sizlerden dinledikten sonra, kabri başında yapılan anmalarda, yapılan konuşmalarda daha iyi tanıdım. Kendisiyle gurur duydum. Allah hepinizden razı olsun. Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Mustafa Gümüşdamla, bu anlamlı günde aramızdan ayrıldı. Kendisiyle ilgili konuşmalarda O’nun öğretici kimliği öne çıkarılıyordu. Bu vesileyle; Başöğretmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Dünyaya gelen ve Mustafa Gümüşdamla adını verdiğimiz minik yavrumuzun dedesi gibi yiğit, mert, onurlu, mücadeleci ve vatanına milletine hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Merhum Mustafa Gümüşdamla’ya da Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Mersin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden, İlkhaber Gazetesi Köşe Yazarı M.Zeki Uyanık, Kur’an-ı Kerim’den sureler ve Fatiha okudu. Okunan duaların ardından Mustafa Gümüşdamla’nın kabrine karanfiller bırakıldı.

 
 

Başa dön tuşu