GENEL

Ocaklar Arası Bilgi Yarışması Düzenledi

Açılış konuşması için kürsüye davet edilen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanı

Sn Soner Deniz:

‘’Kıymetli misafirler, değerli dava arkadaşlarım;İlçe ocaklarımız arasında düzenleyeceğimiz bilgi yarışmasına hoşgeldinizÜlkü ocakları olarak amacımız eğitsel ve kültürel faaliyetlerle Bilge Liderimiz sayın Devlet Bahçeli beyfendinin önemle işaret ettiği 2023 Lider Ülke Türkiye’nin milliyetçi-ülkücü kadrolarının oluşmasında gençlerimize destek olmaktır. Amacımız Gençlerimizin, Türk-İslam medeniyetinin sahip olduğu zengin kaynaklardan beslenerek; ilmi ve ahlâkı kendilerine rehber edinmesi, karşılaştığı problemlere akılcı ve mantıklı çözümler üretmesi, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek Ülkemizin daha da gelişmesinde etkin rol oynamaktır. Bizler biliyoruz ki gelecek bizimle gelişecek…İşte bu yüzden Ülkücü-milliyetçi Türk gençleri olarak sizlerin çalışkan, bilgili ve azimli olması gerekmektedir.Büyük Türk milletinin layık olduğu huzur ve refaha kavuşması siz Türk gençlerinin kararlı ve gayretli olmasına bağlıdır. Milletimizin önüne çıkacak olan engelleri aşacak olan da, Türkiye’nin geleceğini inşa edecek olan da sizlersiniz. Karşınıza çıkacak engelleri aşacak kudret ise damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.Disiplinsiz, metodsuz ve plansız bir yere varmak mümkün değildir. Cennet mekan başbuğumuz Alparslan Türkeş beyin belirttiği gibi “dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder”sözünden hareketle il ve ilçe teşkilatlarımız büyük bir inanç ve disiplin içerisinde Ülkücü-milliyetçi hareketin başarıya ulaşması için eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Atalarımızdan miras kalan kültürümüzü, kutlu mazimize yakışır şekilde en yükseğe taşımak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Cenab-ı Allah bu kutsal yolda hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Sözlerime son verirken bilgi yarışmasını kazanan ilçemiz Genel merkezimizin düzenleyeceği Türkiye finalinde Adana’mızı temsil edecektir. Şimdiden tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.’’ Diyerek sözlerini bitirirken;

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından düzenlenecek olan yarışmaya katılabilmek için kıyasıya soruları cevaplandıran genç ülkücüler,donanımları ve bilgi birikimleri ile göz doldurdu.

Ülkü Ocakları Kozan İlçe Başkanlığı yarışmada galip gelerek Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezinin düzenleyeceği yarışmaya Adana’yı temsil hakkını kazanırken;Ülkü Ocakları Yüreğir İlçe Başkanlığı ikinciliği, Ülkü Ocakları Sarıçam İlçe Başkanlığı ise üçüncülüğü elde etti.

Başa dön tuşu