GENEL

Odak noktam insan sevgisi

Adana Diş Hekimleri Odası’nca Sheraton Otel’de gerçekleştirilen 8 Mart etkinliği, yönetim kurulu üyelerinin kadın dişhekimlerini karanfillerle karşılaması ile başladı.

 

DT. GÜLER, “KADINLAR BİZİM İÇİN YILIN 365 GÜNÜ DEĞERLİ VE ÖNEMLİDİR”

Etkinliğin açılış konuşmasında oda olarak her yıl farklı meslek guruplarından başarılı yaşam öyküleri olan kadın konuşmacıları diş hekimi meslektaşlarıyla buluştururak farklı bakış açısı oluşturduklarını söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinlikte her alanda emekçi olan tüm kadınlarımızı kutluyorum. Kadınlar bizim için sadece bu güne özgü değil, yılın 365 günü değerli ve önemlidir. Bildiğiniz gibi Sabancı ailesi Adana ve Türkiye’de hem iş hayatında hemde insana olan yatırımda son derece girişimci bir aile. Hepimize bir şekilde dokunmuşlukları var. Demet Sabancı bu aileni üçüncü kuşak temsilcisi. Ailesindeki girişimcilik müteşebbis ruhu kendisinde olduğu gibi diğer aile bireylerinde de devam ediyor. Bizlere iş dünyasında kadın olmanın inceliklerini anlatacak. Ben kendisine şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Demsa Group YK Başkan Vekili, Ortak Nesiller Entegrasyonu (T-ONE) Derneği Kurucusu ve Başkanı, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) İstişare Komisyon Başkanlığının yanı sıra Macaristan Adana Fahri Konsolosu olan Demet Sabancı Çetindoğan, konuşmasında İdlip’te şehit düşen askerlerimizin kendilerini derinden üzdüğünü, ailelere başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek Türkiye ve dünyada 2020 yılına negatif şekilde girildiğini, bu  kötü gidişin son bulması umudunu taşıdığını ifade etti.

 

“İLGİNİZ OLAN BİR ALANDA SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ YAPIN”

Adananın kendisinde çok özel bir yeri olduğu söyleyen Demet Sabancı Çetindoğan, “Öncelikle davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Benim iş hayatım tekstil işi oldu. Ben ve kuzenlerim iş hayatında bir profesyonel gibi eğitildik. Zaman içerisinde gösterdiğimiz performansa göre farklı pozisyonlara geldik. Benim odak noktam her zaman insan sevgisi oldu. Rahmetlik babamı kaybettikten sonra sağlık sektörüne yöneldim. Kök Hücre Merkezi kurduk. Kordon Kanı, Kordon Figro konularında yol aldık. Zaman içerisinde Sünnet Derisinde, çocukluk dişinde ve farklı alanlarda kök hücre olduğunu gördük. Bütün ekibimizle çalışmalarımız etik olarak sürüyor. Tavuk Karası olarak bilinen göz hastalığı konusunda başarılı çalışmalarımız oldu. Üniversite ve STK’larla birlikte yapılan çalışmalar daha anlamlı oluyor. Yaptığım her işte bir sosyal çıktı olsun, bir fayda üretmek istiyorum. Ülke sevdalısı olarak İtalya’da, Amerika’da, Paris’te kültürüne sanatına önem veren dernekler var. Ben bu dernekle çalışıyorum. Güzel, faydalı taraflarını alıp, kendi ülkemde yapmaya gayret ediyorum. Gençlerimize İlgileri olan bir alanda sosyal sorumluluk projesi yapmalarını öneriyorum.” diye konuştu.

Merak edilen soruların yanıt bulmasının ardından Başkan Dt. Güler, Demet Sabancı Çetindoğan’a plaket takdim etti.

Başa dön tuşu