SARIÇAM

“Öğretmenlik kutsal bir meslektir”

Uludağ,  “Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli,  bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Ülkemizin geleceğini aydınlatacak olan yeni nesli yetiştiren fedakâr öğretmenlerimizin gününü gönülden, sevgi ve saygıyla kutluyorum” dedi.

Başkan Bilal Uludağ, bir milletin ulaştığı medeniyet seviyesi, gerçekleştirdiği yenilikler ve kültür birikimi tamamen öğretmenlerin elinde olduğuna değinerek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“ Öğretmenlerimiz çocuklarımızın yetişmesinde büyük bir rol üstlenirler. İstikbalimiz olan evlatlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz çok önemli ve değerli bir mesleği icra etmektedirler. Öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile ülkemizin geleceği daha da aydınlık olacaktır.

Eğitim öğretim hayatımızda çok büyük öneme sahip, insan topluluğunun en fedakar ve saygın unsurlarındandır öğretmenlerimiz.  Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç ve Büyük Atatürk’ün ‘Muallimler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek güvenini vurguladığı saygıdeğer öğretmenlerimizin günlerini en içten duygularımla kutluyorum.  Kutsal görevlerinde başarılar diliyor,  hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”

Başa dön tuşu