SAĞLIK

Okullar Kızılay’a Kan bağışında yarışıyor

Kan kardeşim olur musun?” sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında öğrenciler, velilerini ve öğretmenlerini ikna ederek kan bağışı yapmalarını sağladı. Okul bahçesindeki kampanyaya veliler, öğretmenler ve mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca etkinliğe katılanlar, Kızılay görevlileri tarafından kan bağışı, süreçleri ve önemi konusunda bilinçlendirildi.

Vakıfbank Ortaokulu Müdürü Alper Teke, öğrencilerinin, iyilik yapma çabaları ve duyarlılıklarından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Eğitim-öğretim başarısının yanı sıra iyilik yapma konusunda da okul olarak kendilerine hedefler koyduklarını belirten Teke, bu konuda her zaman bir yarış içerisinde olduklarını kaydetti.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da okulların birbirleri ile rekabet ederek gerçekleştirdikleri kampanyaların kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini söyledi. Saygılı, “Öğrencilerimiz ‘kan kardeşim olur musun?’ sloganıyla harekete geçmişler. Herkese örnek olacak bir projeye imza attılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Kızılaycı çocuklarımız yardıma ihtiyacı olanları yalnız bırakmıyor. Kan bağışlarıyla başlayan yardım kampanyasının ardından okullardan önümüzdeki soğuk aylar için kışlık giyim yardım kampanyaları da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu