YAŞAM

ON BİNLER KARNAVAL İÇİN ADANA’DA

Bu yıl 6’ncı kez düzenlenecek olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na Adana dışından 100 binden fazla kişinin katılımı bekleniyor. 8 Nisan’a kadar sürecek karnaval için 11 bin yatak kapasiteli Adana’da tüm oteller dolarken, komşu kentlerde de otellerin doluluk oranları yüzde 100’e yaklaştı. Bu yıl 6’ncı kez düzenlenecek karnavala katılmak isteyenler için Adana’da iki ayrı yerde kamp alanı da oluşturuldu. Hava ve kara yolu ile Adana’ya gelmek isteyenler, bilet bulmakta zorlanırken, firmalar ek uçak ve otobüs seferleri koymaya başladılar.

 

Bozkurt “Ekonomik Canlanma Gerçekleşiyor”

6 yıldır düzenlenen karnavalın fikir önderi Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, karnavalın ekonomik açıdan yalnızca Adana’ya değil komşu kentlere de fayda sağladığına dikkat çekerek “Bu yıl 5-8 Nisan tarihleri arasında Adana dışından 100 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. Adana'daki oteller doldu. Keza komşu kentlerimizde de aynı durum söz konusu.Yani Adana’da düzenlediğimiz karnavalımız Mersin, Tarsus ekonomisine de Osmaniye ekonomisine de ve hatta Hatay ekonomisine de katkı sağlıyor. Bu turizm hareketi her yıl 80-85 milyon liralık Portakal Çiçeği Karnavalı ekonomisi yaratıyor. Komşu kentleri de sayarsak bu rakam 100 milyon TL’ye ulaşıyor” dedi.

 

Etkinlikler Şehrin Her yerinde

 

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın “simgesi” durumundaki kortej geçişi bu yıl 7 Nisan Cumartesi günü saat 17:30’da Merkez Park’ta gerçekleştirilecek. Resmi açılışın ardından Türk Pop ve Rock müziğinin ünlü ismi Kıraç sahne alacak. Kıraç’ın performansının ardından her yıl olduğu gibi dilek fenerleri sevgi ve dostluk için gökyüzüne salınacak.Uluslararası Portakal

 

Çiçeği Karnavalı’nda eğlenceli etkinliklerin yanı sıra, 120’ye yakın kültürel,  sanatsal ve sportif aktivite de düzenlenecek.

 

6’ncı Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri kapsamında ayrıca 8 Nisan tarihinde de gitarıyla "Akdeniz Akşamları" şarkısını çalabilen 7 bin kişinin katılımının hedeflendiği Guinness rekor denemesi de yapılacak.

 

Başa dön tuşu