GENEL

ONURLU BİR ECDADIN TORUNLARIYIZ

6 Ocak Ceyhan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 97. yıl dönümü dolayısıyla Ceyhanlı hemşehrilerinin Kurtuluş Bayramı'nı kutlayan Başkan BOYDAK, tarihin altın sayfalarına nakşetmiş, ülkesini ve bayrağını seven Ceyhanlıların, kurtuluş mücadelesinde önemli rol oynadığını dile getirdi.
 
BOYDAK, “İLK SAVAŞ UÇAĞINI ALAN, ONURLU BİR ECDADIN TORUNLARIYIZ”
 
Bugün Ceyhan’a olan sevdasının 97 yıl önce, Vatan ve Bağımsızlık sevdalısı milletimizle eşdeğer olduğunu belirten Başkan BOYDAK, “Vatanını, Milletini, Bağımsızlığını kazanabilmek için Kurtuluş mücadelesi yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 97 yıl önce 05 Ocak 1922 tarihinde Adana'mızda, 06 Ocak'ta ise Ceyhan'ımızda tezahür etmiştir. Bu vatan birçok evladını şehit vermiş, birçoğunun da gazilik mertebesine ulaşmasına vesile olmuştur. Bugün biz onların hepsine minnet duyuyor, hepsini rahmetle ve şükranla anıyoruz.
 
Ceyhan bizim için bir sevdadır, bu sevdamız 97 yıl önce atalarımızın da sevdasıydı. İlk savaş uçağını ceplerinden topladıkları paralar ile alan gururlu, onurlu, şerefli bir ecdadın torunları olmaktan, Ceyhan’lı olmaktan gurur duyuyor, bu bilinçle tüm hemşerilerimizin 6 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
 
 
 

Başa dön tuşu